Ծույլ խնձորով կարկանդակներ. Ժամանակի բացակայությունը պատճառ չէ ինքներդ ձեզ զրկել թարմ տնական թխվածքից

Ծույլ խնձորով կարկանդակներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Եթե գիտեք, թե ինչպես պատրաստել Ծույլ խնձորով կարկանդակներ, ոււրեմն սիրելիներին անուշահոտ թխվածք հյուրասիրելը բավական հեշտ է: Սրա մեջ դժվար բան չկա։

Այս առաջադրանքի համար վառարան անհրաժեշտ չէ: Բավական է արագ հունցել խմորը և սպասել, որ քաղցր կարկանդակները թավայի մեջ կարմրեն։ Սա կատարյալ տարբերակ է արագ նախուտեստի, համեղ թեյի և նախաճաշի համար:

Կարկանդակներ պատրաստելն ավելի հեշտ դարձնելու համար խորհուրդ ենք տալիս նախ ձեռքերը յուղել արևածաղկի ձեթով և միայն դրանից հետո անցնել անմիջապես խմորի հետ աշխատելուն: Այսպիսով, դուք կարող եք ավելի արագ անել ամեն ինչ:

Ծույլ խնձորով կարկանդակներ
Ծույլ խնձորով կարկանդակներ. Բաղադրիչներ

_Խնձոր 1 հատ

_Ձու 1 հատ

_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ

_Աղ 1 պտղունց

_Վանիլին ըստ ճաշակի

_Ցորենի ալյուր 350 գ

_Փխրեցուցիչ 1 թեյի գդալ

_Կաթ 50 մլ

_Թթվասեր 200 գ

_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ

Ծույլ խնձորով կարկանդակներ

Ծույլ խնձորով կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_Ձուն կոտրել խորը ամանի մեջ: Ավելացնել շաքարավազ, վանիլին և աղ։ Բոլոր բաղադրիչները մանրակրկիտ հարել հարիչով։

_Ավելացնել 20% յուղայնությամբ թթվասեր և կաթ, կրկին հարել։

_Խնձորը լավ լվանալ, հեռացնել միջուկը, կտրել փոքր խորանարդիկներով:

_Պտուղը լցնել ձվի-թթվասերի խառնուրդի մեջ, խառնել մինչև հարթ լինի:

_Ավելացնել մաղած ցորենի ալյուրը և փխրեցուցիչը, միասեռ խմոր հունցել։

_Յուղած ձեռքերով խմորից կտրել փոքր կտորներ և ձևավորել փոքրիկ կարկանդակներ։

_Բլիթները տապակել արևածաղկի ձեթով տաքացրած թավայի մեջ, մինչև ոսկե դարչնագույնը բոլոր կողմերից:

Ծույլ խնձորով կարկանդակներ

Ծույլ խնձորով կարկանդակները պատրաստ են:

Տաք մրգային կարկանդակները պետք է թաթախել քաղցր խառնուրդի մեջ, որն անհամեմատելի կդարձնի դրանց համը։ Դրա համար միացնել 3 ճաշի գդալ շաքարավազ և 1 թեյի գդալ աղացած դարչին, լավ խառնել։ Կարկանդակները խառնուրդի մեջ թավալել բոլոր կողմերից և զգուշորեն դնել ափսեի մեջ։

Ի դեպ, այս ուտեստը մատուցելիս օգտակար կլինեն մուրաբաներ, մեղր, խտացրած կաթ կամ շոկոլադե սոուս։ Ընտրեք ձեր ցանկությամբ հավելումը և մատուցեք այս անուշաբույր կարկանդակները։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Գազարով տորթ

 

Խնդրում ենք Գնահատեք