Ծույլ կարկանդակներ. Հյութալի սոխով և ձվով այս համեղ նախուտեստը կարող է օգնել, երբ շատ քիչ ժամանակ ունեք

Ծույլ կարկանդակներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այս բաղադրատոմսով Ծույլ կարկանդակներ իմ տատիկն ու մայրիկն են պատրաստել, հիմա է ես եմ պատրաստում ընտանիքիս համար:

Այն տանտիրուհիների համար, ովքեր չեն ցանկանում երկար կանգնել վառարանի մոտ և սպասել, որ խմորը բարձրանա կամ թխվի, կա կարկանդակ պատրաստելու գրեթե ակնթարթային տարբերակ։ Ձեզ անհրաժեշտ կլինեն ամենապարզ ապրանքները և մի քիչ ժամանակ։

Ծույլ կարկանդակներ

Ծույլ կարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ մածուն — 400 մլ

_ ալյուր — 350 գ

_ աղ — 1 թեյի գդալ

_ բուսական յուղ — 20 մլ

_ շաքարավազ — 1 թեյի գդալ

_ սոդա — 0,5 թեյի գդալ

_ հավի ձու — 1 հատ

_ խաշած հավի ձու

_ կանաչ սոխ

Ծույլ կարկանդակներ Ծույլ կարկանդակներ

Ծույլ կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_ Ձվերը եփել (քանակը՝ ըստ ցանկության), մաքրել և կտրատել փոքր խորանարդիկներով։ Նույն կերպ մանր կտրատել կանաչ սոխը և մթերքները խառնել։

_ Մածունը լցնել խորը տարայի մեջ, թող տաքանա մինչև սենյակային ջերմաստիճան։ Աղ անել, կոտրել ձուն և խառնել զանգվածը։

_ Ստացված զանգվածի մեջ մաս-մաս մաղում ենք ալյուրը, շաղախել խմորը։ Խմորի վրա սոդա ցանել, լցնել արևածաղկի յուղը և շարունակել խառնել։ Խմորը պետք է լինի միջին խտության։

_ Պատրաստի սոխ-ձվի զանգվածը լցնել խմորի մեջ և ամեն ինչ իրար հետ խառնել։

_ Տապակը տաքացնել մի քիչ բուսայուղով։ Ճաշի գդալով խմորը դնել թավայի մեջ։ Տապակել կարկանդակները մինչև ոսկե դարչնագույնը յուրաքանչյուր կողմից:

Ծույլ կարկանդակներ

Արդյունքում կունենաք համեղ և արագ կարկանդակներ, որոնք պատրաստելու համար ձեզ հարկավոր չէ խմորը ձևավորել կամ ջեռոցում թխել:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն ալադիներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք