Ծույլ Նապոլեոն տորթ. Առանց հունցելու և գրտնակելու կպատրաստենք ամենախորհրդավոր տորթերից մեկը

Ծույլ Նապոլեոն տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ծույլ Նապոլեոն տորթ թխելով կարող եք արագ ու հեշտորեն պատրաստել համեղագույն թխվածքի մեր տարբերակը:

Թվում է, թե բոլորն արդեն գիտեն, թե իրականում ինչպես է հայտնվել այս հիանալի աղանդերը։ Այնուամենայնիվ, այս տորթի գյուտի մասին բավականին շատ հետաքրքիր պատմություններ կան։

Լեգենդներից մեկի համաձայն՝ Նապոլեոնի տորթը հորինել է հենց ֆրանսիական կայսրը: Նապոլեոնի կինը մի անգամ նկատեց ամուսինն ինչ-որ բան է շշնջում սպասուհուն։ Զգույշ հարցաքննությունից հետո կինը պարզել է, որ Նապոլեոնը պարզապես խոսում էր աղանդերի բաղադրատոմսի մասին։ Այսպիսով, կայսրն ինքն է այս աղանդերի գյուտարարը:

Մեկ այլ լեգենդի համաձայն՝ թխվածքը ստեղծել են ռուսները 1812 թվականին, ի պատիվ պարտված ֆրանսիացի հրամանատարի:

Այս լեգենդները ճշմարիտ են, թե կեղծ, կարելի է երկար քննարկել: Առայժմ պատրաստենք այս հայտնի տորթը։

Ծույլ Նապոլեոն տորթ

Ծույլ Նապոլեոն տորթ. Բաղադրիչները

_ խմորիչով շերտավոր խմոր — 1 կգ

_ կարագ — 100 գ

_ հավի ձու — 3 հատ

_կաթ — 900 մլ

_ շաքարավազ — 180 գ

_ եգիպտացորենի օսլա — 70 գ

_ վանիլային շաքարավազ — 10 գ

Ծույլ Նապոլեոն տորթ

Ծույլ Նապոլեոն տորթ. Պատրաստման եղանակը

_ Կաթսայի մեջ ձվերը խառնել վանիլային և սովորական շաքարի հետ։ Շաքարավազը պետք է լուծվի ձվի մեջ: Ձվի զանգվածի մեջ լցնել կաթը, դնել չափավոր կրակի վրա։

_ Անընդհատ խառնելով զանգվածը հասցնել թանձր վիճակի։ Այնուհետև թող կրեմը սառչի սննդային թաղանթի տակ՝ կրեմին անմիջական շփմամբ։

_ Խմորը կտրատել հավասար չափի շերտերով։

_ Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, խմորը դնել մակերեսին։

_ Յուրաքանչյուր շերտը թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե։

_ Շերտերի վրայից հանել փշրանքները՝ դրանք անհրաժեշտ են տորթի վրա ցանելու համար։

_ Յուրաքանչյուր շերտը բաժանել ավելի բարակ մասերի։

_ Կարագը միացնել կրեմին, հարել հարիչով մինչև համասեռ լինի։ Տորթի յուրաքանչյուր շերտին քսել կրեմ, շերտերն իրար վրա դնելով։

_ Տորթի կողքերին քսել մնացած կրեմը, մակերեսին ցանել ստացված փշրանքները, թողնել սառնարանում, որ կայունանա 8 ժամ։

Ծույլ Նապոլեոն տորթ

Այս բաղադրատոմսը պարզ է նրանով, որ բաց է թողնում խմորի պատրաստման որոշ քայլեր:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ Նապոլեոն

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք