Ծույլ պիցցա պատրաստելու համար ձեզ պետք չէ խմոր հունցել ու երկար ժամանակ ծախսել:
Ամերիկայում կա մի տղամարդ, ով գերազանցել է պիցցա պատվիրելու ռեկորդը։ Բանն այն է, որ այս մարդն անընդհատ պիցցա էր գնում երկրի հայտնի պիցցերիայում։ Պատվերները ստացվում էին օրական երեք անգամ՝ նախաճաշի, ճաշի և ընթրիքի համար։
Իհարկե, 10 տարվա ընթացքում անընդհատ պիցցա ուտելով, տղամարդու մոտ գիրություն է ախտորոշվել, բացի այդ պիցցայի վրա ծախսած գումարը բավական կլորիկ էր ստացվել:
Հավանաբար, նա չգիտեր, որ կարող էր տանը պիցցա պատրաստել և բավական գումար խնայել։ Մենք ձեզ կասենք, թե ինչպես կարող եք պիցցա պատրաստել առանց ինքներդ խմոր հունցելու։
Ծույլ պիցցա. Բաղադրիչները
_լավաշ — 200 գ
_սոխ — 1 հատ
_թթվասեր — 3 ճաշի գդալ
_լոլիկ — 1 հատ
_պանիր — 150 գ
_հում ապխտած երշիկ — 50 գ
_կետչուպ — 3 ճաշի գդալ
Ծույլ պիցցա. Պատրաստման եղանակը
_Լավաշի թերթիկը պետք է կտրել երկու մասի՝ թխելու թերթիկի մակերեսին հավասար։
_Յուղաթուղթը դնել ջեռոցի տապակի վրա, վրան դնել լավաշի առաջին թերթիկը, վրան քսել թթվասեր։
_Պանիրը մանր քերիչով անցկացնել, թթվասերի շերտին ցանել պանրի մի մասը։ Պանրի վրա պետք է դնել լավաշի երկրորդ շերտը, քսել կետչուպը:
_Երշիկը բարակ շրջանակներով կտրատել, դնել կետչուպի շերտի վրա։ Նույն կերպ կտրատել լոլիկը, դնում ենք երշիկի կտորների միջև եղած բաց մասերում։
_Կտրել սոխը բարակ օղակներով, ապագա պիցցայի վերին մասում շաղ տալ սոխը և մնացած պանիրը:
_Պիցցան թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 20 րոպե։
Արդյունքում նվազագույն բաղադրիչներից ստանում ենք բուրավետ պանրով պիցցա։
Պիցցայի վրա կարելի է դնել ձիթապտուղներ, թթու վարունգ կամ այլ տեսակի պանիր։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Պիցցա առանց խմոր թխելու