Ծույլ տորթ Սոնյա խտացրած կաթով

ծույլ տորթ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ծույլ տորթ Սոնյա խտացրած կաթով

Անկախ ամեն ինչից, իմ հիշողության մեջ մանկությունից եկած բաղադրատոմսերում դեռ չեմ գտել թխվածքներ առանց խտացրած կաթի: Ինչպես հիմա մայրս է ասում, նրանք այն դնում էին ամեն ինչի մեջ, ինչը կոչվում էր դեսերտ: Հատկապես լավ եմ հիշում խտացրած կաթով ծույլ Սոնյա տորթը, որը մեր ընտանիքում պատրաստում էին ամեն ծննդյան օրվա առթիվ:

Ես փորձեցի պատրաստել այս տորթն ընդամենը մի քանի տարի առաջ: Ես այն պատրաստեցի0 տատիկիս բաղադրատոմսով՝ չշեղվելով հրահանգներից: Այդ ժամանակից ի վեր, այս նրբահամ տորթը պատրաստում ենք ավելի ու ավելի հաճախ: Ի վերջո, դրա համար նույնիսկ անհրաժեշտ չէ հատուկ մթերքներ գնել: Համոզվեք ինքներդ:

ծույլ տորթ

Ծույլ տորթ Սոնյա խտացրած կաթով. Բաղադրությունը

  • Խտացրած կաթ 370 գ
  • Ձու 2 հատ
  • Շաքարավազ 0,5 բաժակ
  • Ցորենի ալյուր 1 բաժակ
  • Սոդա 0,5 թեյի գդալ
  • Թթվասեր 250 գ
  • Կարագ 100 գ

ծույլ տորթ

Ծույլ տորթ Սոնյա խտացրած կաթով. Պատրաստման եղանակը

  1. Առաջին քայլը տորթի շերտերի պատրաստումն է: Դա անելու համար հարել ձվերը խորը ամանի մեջ, լցնել 0.5 բաժակ շաքար: Հարել այս խառնուրդը մինչև պինդ փրփուր ստացվի:
  2. Դրանից հետո ավելացնել 0,5 տուփ խտացրած կաթ: Նրբորեն խառնել: Բաղադրիչների վրա մաղել ալյուրը, 100 գ թթվասերը և քացախով հանգցրած սոդան: Ամեն ինչ նորից խառնել գդալով, մինչև հարթ զանգված ստացվի:
  3. Լցնել խմորը յուղաթղթով ծածկված կլոր ձևամանի մեջ: Այն կարող է լինել նաև ուղղանկյուն, բայց հետո շերտերը պետք է կտրել շրջանաձև:
  4. Թխել շերտերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 20 րոպե: Ատամի չոփով ստուգել պատրաստ լինելը: Թող շերտերը սառչեն: Այդ ընթացքում պատրաստեք ներծծման խառնուրդը: Դա անելու համար մնացած թթվասերը խառնել մեկ ճաշի գդալ շաքարի հետ: Քսել խառնուրդը տորթի շերտերի վրա:
  5. Մնացած խտացրած կաթը հարել փափկեցրած կարագով: Տորթի վերևի մասն ու կողքերը ծածկեք այս կրեմով: Դուք կարող եք դա անել ծաղիկների կամ պարզապես հավասարաչափ շերտի տեսքով:

ծույլ տորթ

Այս թխվածքը կապված է մանկության հետ, ինչը շատ հաճելի է: Տոնական օրերին տատիկը պատասխանատու էր համեղ ուտեստների համար: Նա դրանք պատրաստում էր միայն բնական մթերքներից և մեծ սիրով:

Ծույլ տորթ Սոնյան խտացրած կաթով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տորթ ԷՍԿԻՄՈ․ Նուրբ և Համեղ Տորթ պատրաստելու իմ տարբերակը

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք