Այսօր պատմելու ենք, թե ինչպես կարելի է թխել համեղ Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով։ Ձեզ անպայման դուր կգա:
Այս թխվածքը պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել կաթնաշոռի կրեմ, ինչպես նաև հատապտուղների թանձր մուրաբա։ Բալի մուրաբան իդեալական է որպես նման կարկանդակի միջուկ։ Այն անչափ ախորժելի կստացվի:
Որպեսզի խմորեղենը փարթամ լինի, արժե խմորիչով խմորը ճիշտ հունցել և թողնել, որ հասունանա։ Դա անելու համար կարող եք խմորը թողնել տաք տեղում 1,5–2 ժամ կամ օգտագործել ջեռոցը։ Տաքացրեք այն մինչև 40 աստիճան։ Խմորը դնել ջեռոցում և 30-40 րոպե հետո հանել։ Այժմ արդեն կարող եք անցնել հաջորդ քայլին:

Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով. Բաղադրիչներ
_Կաթ 320 մլ
_Շաքարավազ 130 գ
_Աղ 2 պտղունց
_Ցորենի ալյուր 560 գ
_Խմորիչ 6 գ
_Կարագ 50 գ
_Կաթնաշոռ 180 գ
_Եգիպտացորենի օսլա 1 ճաշի գդալ
_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
_Բալի մուրաբա 200 գ
_Ձու 2 հատ
_Ձվի դեղնուց 1 հատ
Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով. Պատրաստման եղանակը
_Խորը տարայի մեջ լցնել 300 մլ տաք կաթ։ Լցնել 80 գ շաքարավազ և չոր խմորիչ։ Ավելացնել 2 ճաշի գդալ ցորենի ալյուր.
_Մանրակրկիտ խառնել, ծածկել թաղանթով և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 15 րոպե։
_Խմորիչով խառնուրդին ավելացնել 1 պտղունց աղ, ձու և հալած կարագ։ Խառնել ամեն ինչ հարիչով, մինչև հարթ լինի:
_Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ցորենի ալյուրը և փափուկ խմոր հունցել։
_Ծածկեք այն սրբիչով և 1,5 ժամով դնել տաք տեղում։
_Պատրաստել միջուկը։ Մի ամանի մեջ խառնել կաթնաշոռը մնացած շաքարի և աղի հետ։ Ավելացնել եգիպտացորենի օսլա և թթվասեր։
_Խառնել բոլոր բաղադրիչները մինչև հարթվեն:
_Ձեռքերը յուղել արևածաղկի ձեթով: Խմորը հունցել և գնդիկի տեսք տալ:
_Խմորը բաժանել 2 մասի (մեծ և փոքր): Դնել փոքրիկ կտորը պլաստիկ տոպրակի մեջ:
_Խմորի մեծ մասը գրտնակել շերտով։ Դնել յուղաթղթով պատված կաղապարի մեջ։
_Խմորի ավելի փոքր մասը գրտնակել առնվազն 3 մմ հաստությամբ շերտով և կտրատել բարակ շերտերով:
_Առանձնացրեք 2 ձողիկ, կլորացրեք դրանք և ոլորեք պարանի նման: Կազմեք 3 նմանատիպ պարան:
_Մնացած շերտերը դնել խմորի վրա մոտավորապես նույն չափի հեռավորության վրա։
_Դրեք դրանք նախ ուղղահայաց, ապա հորիզոնական, ստանալով շախմատի տեսք:
_Կարկանդակի եզրերին խմորի պարանները դնել։
_Թեթև սեղմել մատով յուրաքանչյուր քառակուսու կենտրոնում, այնուհետև լցնել կաթնաշոռի և բալի միջուկը՝ հերթագայելով:
_Կարկանդակը ծածկել սրբիչով։ Թողնել տաք տեղում 20 րոպե։
_Դեղնուցը հարել մնացած կաթի հետ։ Խառնուրդով քսել կարկանդակի վերին մասը։
_Ուղարկեք նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 25 րոպեով։
Կաթնային կարկանդակը 2 միջուկով պատրաստ է:
Ի դեպ, պարտադիր չէ կաթնային կարկանդակի համար որպես երկրորդ միջուկ օգտագործել ջեմ կամ մուրաբա։ Այդ նպատակով հարմար են տանձը, բալը, ինչպես նաև կարամելացված խնձորները։ Խտացրած կաթով խմորեղենը ոչ պակաս համեղ կստացվի։ Փորձեք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Սիննաբոն բուլկիներ