Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով. Մի սահմանափակվեք մեկ միջուկով ավելի լավ է անիրական նրբություն պատրաստել այն ամենով ինչ ուզում ես

Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Այսօր պատմելու ենք, թե ինչպես կարելի է թխել համեղ Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով։ Ձեզ անպայման դուր կգա:

Այս թխվածքը պատրաստելու համար կարող եք օգտագործել կաթնաշոռի կրեմ, ինչպես նաև հատապտուղների թանձր մուրաբա։ Բալի մուրաբան իդեալական է որպես նման կարկանդակի միջուկ։ Այն անչափ ախորժելի կստացվի:

Որպեսզի խմորեղենը փարթամ լինի, արժե խմորիչով խմորը ճիշտ հունցել և թողնել, որ հասունանա։ Դա անելու համար կարող եք խմորը թողնել տաք տեղում 1,5–2 ժամ կամ օգտագործել ջեռոցը։ Տաքացրեք այն մինչև 40 աստիճան։ Խմորը դնել ջեռոցում և 30-40 րոպե հետո հանել։ Այժմ արդեն կարող եք անցնել հաջորդ քայլին:

Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով
Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով. Բաղադրիչներ

_Կաթ 320 մլ

_Շաքարավազ 130 գ

_Աղ 2 պտղունց

_Ցորենի ալյուր 560 գ

_Խմորիչ 6 գ

_Կարագ 50 գ

_Կաթնաշոռ 180 գ

_Եգիպտացորենի օսլա 1 ճաշի գդալ

_Թթվասեր 2 ճաշի գդալ

_Բալի մուրաբա 200 գ

_Ձու 2 հատ

_Ձվի դեղնուց 1 հատ

Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով

Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով. Պատրաստման եղանակը

_Խորը տարայի մեջ լցնել 300 մլ տաք կաթ։ Լցնել 80 գ շաքարավազ և չոր խմորիչ։ Ավելացնել 2 ճաշի գդալ ցորենի ալյուր.

_Մանրակրկիտ խառնել, ծածկել թաղանթով և թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 15 րոպե։

_Խմորիչով խառնուրդին ավելացնել 1 պտղունց աղ, ձու և հալած կարագ։ Խառնել ամեն ինչ հարիչով, մինչև հարթ լինի:

_Աստիճանաբար ավելացնել մաղած ցորենի ալյուրը և փափուկ խմոր հունցել։

_Ծածկեք այն սրբիչով և 1,5 ժամով դնել տաք տեղում։

_Պատրաստել միջուկը։ Մի ամանի մեջ խառնել կաթնաշոռը մնացած շաքարի և աղի հետ։ Ավելացնել եգիպտացորենի օսլա և թթվասեր։

_Խառնել բոլոր բաղադրիչները մինչև հարթվեն:

_Ձեռքերը յուղել արևածաղկի ձեթով: Խմորը հունցել և գնդիկի տեսք տալ:

_Խմորը բաժանել 2 մասի (մեծ և փոքր): Դնել փոքրիկ կտորը պլաստիկ տոպրակի մեջ:

_Խմորի մեծ մասը գրտնակել շերտով։ Դնել յուղաթղթով պատված կաղապարի մեջ։

_Խմորի ավելի փոքր մասը գրտնակել առնվազն 3 մմ հաստությամբ շերտով և կտրատել բարակ շերտերով:

_Առանձնացրեք 2 ձողիկ, կլորացրեք դրանք և ոլորեք պարանի նման: Կազմեք 3 նմանատիպ պարան:

_Մնացած շերտերը դնել խմորի վրա մոտավորապես նույն չափի հեռավորության վրա։

_Դրեք դրանք նախ ուղղահայաց, ապա հորիզոնական, ստանալով շախմատի տեսք:

_Կարկանդակի եզրերին խմորի պարանները դնել։

_Թեթև սեղմել մատով յուրաքանչյուր քառակուսու կենտրոնում, այնուհետև լցնել կաթնաշոռի և բալի միջուկը՝ հերթագայելով:

_Կարկանդակը ծածկել սրբիչով։ Թողնել տաք տեղում 20 րոպե։

_Դեղնուցը հարել մնացած կաթի հետ։ Խառնուրդով քսել կարկանդակի վերին մասը։

_Ուղարկեք նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 25 րոպեով։

Կաթնային կարկանդակ 2 միջուկով

Կաթնային կարկանդակը 2 միջուկով պատրաստ է:

Ի դեպ, պարտադիր չէ կաթնային կարկանդակի համար որպես երկրորդ միջուկ օգտագործել ջեմ կամ մուրաբա։ Այդ նպատակով հարմար են տանձը, բալը, ինչպես նաև կարամելացված խնձորները։ Խտացրած կաթով խմորեղենը ոչ պակաս համեղ կստացվի։ Փորձեք:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սիննաբոն բուլկիներ

Խնդրում ենք Գնահատեք