Նուրբ կաթնային շոռակարկանդակ. Կիտրոնի եթերային համով աղանդեր 

կաթնային շոռակարկանդակ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Ես ինքս եմ պատրաստում կաթնային շոռակարկանդակ։ Այսպիսով, վերահսկում եմ շաքարի քանակը և արտադրանքի որակը:

Շոռակարկանդակն այնքան նուրբ և բուրավետ է ստացվում կիտրոնի համի և պուդինգի շնորհիվ: Վերջինս կարելի է փոխարինել օսլայով։ Ինչ փուլում եմ դրանք ավելացնում և ինչ քանակությամբ, կտեսնեք ստորև։

Նման քանակի մթերքներից կարկանդակն ավելի լավ է թխել 24 սմ տրամագծով բացվող կաղապարի մեջ: Խորհուրդ եմ տալիս նախապես սառնարանից հանել անհրաժեշտ մթերքները: Դրանք պետք է լինեն սառը, բայց փափուկ:

կաթնային շոռակարկանդակ
Նուրբ կաթնային շոռակարկանդակ. Բաղադրիչներ

_Ձու 4 հատ

_Կարագ 70 գ

_Վանիլային շաքար 40 գ

_Շաքարավազ 225 գ

_Աղ 1 պտղունց

_Ցորենի ալյուր 200 գ

_Փխրեցուցիչ 5 գ

_Կաթնաշոռ 600 գ

_Եգիպտացորենի օսլա 10 գ

_Կաթ 250 մլ

_Կիտրոն 1 հատ

կաթնային շոռակարկանդակ կաթնային շոռակարկանդակ

Նուրբ կաթնային շոռակարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

_Հարիչով հարել ձուն 75 գ շաքարավազի և 10 գ վանիլային շաքարի հետ, մինչև հարթ լինի։

_Այս խառնուրդի մեջ խառնել 70 գ փափկած կարագը։

_Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչի և մի պտղունց աղի հետ։

_Մի քանի փուլով, բահիկով այս չոր խառնուրդը լցնել ձվի- կարագի խառնուրդի մեջ։

_Խմորը հունցել ալյուր ցանած աշխատասեղանի վրա, մինչև այն դադարի կպչել ձեռքերին:

_Խմորը բաժանել երկու մասի՝ մի քիչ մեծ, մի քիչ փոքր։

_Մեծ կտորը գրտնակել կլոր շերտով՝ ըստ կաղապարի չափի։

_Դնել այն կաղապարի մեջ փռված յուղաթղթի վրա:

_Խմորի փոքր մասից երշիկ ձևավորել և դնել կաղապարի եզրով:

_Ձևավորել հարթ կողմեր, պատառաքաղով անցքեր բացեք:

_Այժմ սկսենք պատրաստել միջուկը։

_3 ձուն հարիչով հարել 150 գ շաքարավազի և վանիլի մնացորդի հետ։

_Փրփրուն ձվային զանգվածի մեջ աստիճանաբար լցնել կաթնաշոռը։

_Զանգվածը տրորել սուզվող բլենդերով, հետո խառնել մեկ կիտրոնի կեղևի քերուկ:

_Կաթն ու եգիպտացորենի օսլան աստիճանաբար խառնել կաթնաշոռի զանգվածի մեջ։

_Զանգվածը հարել մինչև հարթ լինի։ Այնուհետև միջուկը լցնել խմորի վրա։

_Խմորեղենը թխել 170 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 45 րոպե։

_Կարկանդակին ախորժելի կեղև տալու համար ջերմաստիճանը բարձրացնել մինչև 180 աստիճան և եփել ևս 15 րոպե։

կաթնային շոռակարկանդակ

Այնուհետև թխվածքը թողնել կիսաբաց ջեռոցում ևս կես ժամ։
Ահա կաթնային շոռակարկանդակը պատրաստ է։ Սպասեք, որ սառչի և ցանեք շաքարի փոշի։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք