Կաթնաշոռով բուլկիներ. Փափուկ և հագեցնող խմորեղեն

Կաթնաշոռով բուլկիներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կաթնաշոռով բուլկիներ թխելով կհամոզվեք, որ դրանք այնքան փափուկ և պայծառ են, որ թանկարժեք հրուշակեղենի խանութներից գնված բուլկիները չեն կարող համեմատվել դրա հետ:

Թվում է, թե դժվար է ստանալ այս թխվածքը, բայց, եթե ճշգրիտ հետևեք բաղադրատոմսին, ապա արդյունքը զարմանալի կլինի:

Հաջող ստացվելու համար կարող եք օգտագործել և՛ կարագ, և՛ բարձրորակ մարգարին 82% յուղայնությամբ: Եթե ​​ցանկանում եք, միջուկին ավելացրեք նախապես շոգեխաշած չամիչ։ Իսկ թխելուց անմիջապես առաջ բուլկիներին դարչին ցանել։ Բույրը զարմանալի կլինի։

Կաթնաշոռով բուլկիներ
Կաթնաշոռով բուլկիներ. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 350 գ

_Ձու 2 հատ

_Խմորիչ 5 գ

_Կաթ 100 մլ

_Շաքարավազ 160 գ

_Մարգարին 50 գ

_Թթվասեր 270 գ

_Աղ 4 գ

_Կաթնաշոռ 500 գ

Կաթնաշոռով բուլկիներ

Կաթնաշոռով բուլկիներ

Կաթնաշոռով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը

_Չոր խմորիչը լցնել տաք կաթի մեջ, ավելացնել կես թեյի գդալ շաքարավազ, 2-3 թեյի գդալ ալյուր (ընդհանուր չափից)։

_Խառնել ամեն ինչ մինչև համասեռ զանգված և թողնել 30 րոպե, մինչև փրփուրի շերտ հայտնվի:

_Ալյուրը մաղել մաղով։ Ավելացնել աղ, 50 գ շաքարավազ և ամեն ինչ լավ խառնել, որպեսզի չոր բաղադրիչները հավասարաչափ բաշխվեն։

_Ստացված զանգվածին ավելացնել փափկած մարգարին (կարագ), 70 գ թթվասեր և ամեն ինչ տրորել խոշոր փշուրներ ստանալու համար։

_Լցնել խմորիչով խյուսը և հունցել միջին խտության խմոր՝ ոչ շատ պինդ, բայց ոչ շատ փափուկ:

_Քանի որ ալյուրը տարբեր է, հունցման գործընթացում ձեզ կարող է ավելի շատ ալյուր կամ կաթ պետք գալ:

_Խմորը ծածկել սրբիչով և թողնել 15 րոպե սեղանի վրա։

_Այս ընթացքում ալյուրը ջուր կներծծի, սնձան կձևավորի, և խմորն ավելի հեշտ կլինի հունցել։

_Հանգստացած խմորը հունցել, մինչև հարթ լինի։

_Ծածկել սրբիչով և տաք տեղում թողեք մինչև ուռչի։

_Եթե ​​ժամանակ ունեք, հունցեք բարձրացած խմորը և թողեք, որ երկրորդ անգամ բարձրանա:

_Կաթնաշոռի միջուկի համար պանիրը, ձուն և 100 գ շաքարավազը խառնել, որ ստացվի համասեռ զանգված։

_Եթե ​​կաթնաշոռը շատ խոնավ է, միջուկին մի քիչ ալյուր կամ քերած կրեկեր ավելացրեք։

_Խմորը գրտնակել 1 սմ հաստությամբ ուղղանկյունի ձևով:

_Տարածել կաթնաշոռի միջուկը և ռուլետը ոլորել։

_Կտրել այն, պետք է ստացվի մոտ 20 հատ:

_Բուլկիները դնել յուղաթղթով ծածկված յուղաթղթի վրա, ծածկել թաղանթով և թողնել 30 րոպե։

_Այդ ընթացքում բուլկիները զգալիորեն կմեծանան ծավալով:

_Ջեռոց դնելուց 5 րոպե առաջ բուլկիներին քսել հարած ձու:

_Բուլկիները թխել 180-200 աստիճան ջերմաստիճանում մինչև կարմրեն։

_Լրացնելու համար մնացած թթվասերը հարել 1 ճաշի գդալ շաքարի հետ:

Կաթնաշոռով բուլկիներ

Թխելուց անմիջապես հետո Կաթնաշոռով բուլկիներին առատորեն քսել թթվասերի զանգվածը, ծածկել սրբիչով և թողնել, որ ամբողջովին սառչի։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Պեչենիներ այսինգով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք