Կաթնաշոռով թխվածք. Աղանդերը ոչ միայն աներևակայելի համեղ է, այլև շատ օգտակար
Կաթնաշոռի մեջ պարունակվող կալցիումը կերակուրները դարձնում է սննդարար և հագեցնող: Կաթնաշոռով այս պարույրները նման դեպքերից են:
Դասական խմորը, կաթնաշոռի նուրբ միջուկը և թթվասերով սոուսը պարզապես հիանալի կերպով համակցվում են միմյանց հետ: Բացի այդ, կաթնաշոռի պարույրներն այնքան գրավիչ և ախորժելի տեսք ունեն, որ դրանց ուղղակի դիմադրելն անհնար է:
Կաթնաշոռով թխվածք. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Կաթնաշոռ 500 գ
- Ձու 1 հատ
- Ցորենի ալյուր 350 գ
- Խմորիչ 5 գ
- Կաթ 100 մլ
- Շաքար 160 գ
- Մարգարին 50 գ
- Թթվասեր 270 գ
- Արևածաղկի ձեթ ՝ ըստ ճաշակի
Կաթնաշոռով թխվածք. Պատրաստման եղանակը
- Նախ, եկեք պատրաստենք խմորը: Դա անելու համար մի փոքր տաքացնել կաթը, խմորիչը լցնել դրա մեջ, ավելացնել 1/2 թեյի գդալ շաքարավազ և 3 թեյի գդալ ալյուր, խառնել և թողնել 30-40 րոպե:
- Ալյուրը մաղել, ավելացնել 50 գ շաքար, աղ և խառնել: Դրանից հետո ավելացնել 70 գ թթվասեր և մարգարին, խառնել ամեն ինչ, որ ստացվեն խոշոր փշրանքներ: Լցնել կաթի խառնուրդը և խմոր հունցել:
- Ծածկել այն սննդային թաղանթով և թողնել 10-15 րոպե:
- Հիմա պատրաստենք լցոնը՝ խառնելով կաթնաշոռը և գրեթե ամբողջ մնացած շաքարը:
- Խմորը գրտնակել, միջուկը հավասարապես բաշխել վրան, ոլորել և կտրատել շերտերով:
- Ջեռոցի տապակը յուղել արեւածաղկի ձեթով, վրան դնել խմորով պարույրները, դրանց վրա քսել հարած ձու և թողնել 40 րոպե:
- Ջեռոցը տաքացնել 190 ° C ջերմաստիճանում և թխել մինչև պատրատ լինի:
- Այդ ընթացքում պատրաստել սոուսը՝ խառնելով մնացած թթվասերն ու շաքարավազը:
- Սոուսը լցնել պարույրների վրա թխելուց անմիջապես հետո, լավ ծածկել փայլաթիթեղով և թողնել, որ սառչի:
Կաթնաշոռով խմորեղենը կարող եք զարդարել ցանկացած բանով ՝ ջեմ, շաքարի փոշի, անանուխ, հատապտուղներ կամ ցանկացած այլ բաղադրիչ: Մթերքները, որոնցից պատրաստվում է թխվածքը, հիանալի կերպով համադրվում են գրեթե ամեն ինչի հետ:
Կաթնաշոռով թխվածքը պատրաստ է:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ
Facebook Comments