Այսօր կխոսենք այն մասին, թե ինչպես կարող եք պատրաստել փարթամ Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ:
Կաթնաշոռը մարդու կյանքում հայտնվել է շատ վաղուց։ Ենթադրվում է, որ մարդիկ որոշել են օգտագործել փչացած կաթը։ Կաթի մակերեսի շիճուկը հետաքրքրել է տնային տնտեսուհիներին. Այդ պատճառով թթված կաթից ստացված նստվածքը հանել են և փորձել նորից օգտագործվել։
Հետագայում խմորեղենի և այլ ուտեստների մեջ սկսեցին ավելացնել կաթնաշոռը և այն ունեցավ իր տարածումը։
Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ. Բաղադրիչներ
Խմորի համար
_կաթնաշոռ — 300 գ
_փխրեցուցիչ — 1 ճաշի գդալ
_շաքարավազ — 100 գ
_ալյուր — 500 գ
_ձու — 1 հատ
_կաթ — 200 մլ
_աղ — մի պտղունց
_կարագ — 30 գ
Լցոնի համար
_կաթնաշոռ — 300 գ
_թթվասեր — 50 գ
_շաքարավազ — 100 գ
_եգիպտացորենի օսլա — 3 ճաշի գդալ
Կաթնաշոռով լցոնած բլիթներ. Պատրաստման եղանակը
_Ձուն կոտրել տարայի մեջ, լցնել շաքարավազն ու աղը։ Մանրակրկիտ խառնել բաղադրիչները, մինչև հատիկները լուծվեն:
_Կաթնաշոռը լցնել ձվի խառնուրդի վրա, նորից խառնել բաղադրիչները։
_Կաթնաշոռային զանգվածի մեջ լցնել կաթը, խառնել։
_Փխրեցուցիչի հետ համակցված ալյուրը մաղել կաթնաշոռային ջրիկ խառնուրդի մեջ։
_Բաղադրիչները խառնել մի տեսակ խմորի նման, տաքացրած կարագը լցնել մեջը։
_Մի փոքր կպչուն և փափուկ խմոր հունցելուց հետո 15 րոպե դնել տաք տեղում։ Մի մոռացեք խմորը ծածկել ցելոֆանով կամ թաղանթով։
_Միջուկը պատրաստելու համար կաթնաշոռը միացնում ենք օսլայի և շաքարավազի հետ։
_Խառնուրդի մեջ լցնել թթվասերը և ամեն ինչ մանրակրկիտ հունցել, պատառաքաղով խառնել։
_Խմորը գրտնակել 2-3 մմ հաստությամբ շերտով, հեռացնել անհարթ եզրերը։
_Շերտը բաժանել փոքր քառակուսիներով՝ մոտ 5×5 սմ։
_Խմորի յուրաքանչյուր քառակուսու եզրերից մեկի վրա դնել մի գդալ կաթնաշոռի միջուկ։
_Միջուկը փաթաթել խմորի մեջ՝ ռուլետ ստեղծելով։
_Ապագա բլիթները տեղափոխել յուղաթղթով ծածկած ջեռոցի տապակի վրա։
_Խմորեղենը մոտ 25-30 րոպեով ուղարկել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոց։
Վանիլին կարելի է ավելացնել խմորին ըստ ճաշակի՝ կաթնաշոռը խմորի մեջ դնելու փուլում։ Բուլկիները բուրավետ և փափուկ են ստացվում:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կաթնաշոռով թխվածքաբլիթներ