Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ. Այս սերուցքային և քաղցր թխվածքը հատկապես դուր կգա երեխաներին

Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Մոտ 20 տարի առաջ ես առաջին անգամ փորձեցի Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ գյուղում տատիկիս տանը։ Լավ հիշում եմ. նա բլիթներ էր թխում ջեռոցում, իսկ հետո երկար ժամանակ շոգեխաշում էր յուղալի թթվասերի մեջ։ Եվ դա ինչ-որ հրաշալի համեղ թխվածք էր:

Նման կաթնաշոռով կարկանդակներ պատրաստում եմ բացառապես չամիչով։ Դուք կարող եք մի փոքր փորձարկել՝ ավելացնելով մի բուռ այլ չոր մրգեր: Ավելի լավ է թթվասերը վերցնել բարձր յուղայնությամբ, այդպես պատրաստի թխվածքը կստացվի հաճելի հյուսվածքով և՛ ներսից, և՛ դրսից։

Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ

Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ. Բաղադրիչներ

_Ցորենի ալյուր 300 գ

_Շաքարավազ 150 գ

_Կաթ 125 մլ

_Թթվասեր 250 գ

_Ձու 2 հատ

_Չամիչ 50 գ

_Աղ 2 պտղունց

_Խմորիչ 15 գ

_Վանիլային շաքարավազ 3 թեյի գդալ

_Կարագ 50 գ

_Կաթնաշոռ 250 գ

Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ

Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

_Տաք կաթի մեջ լցնել խմորիչը և 10 գրամ հատիկավոր շաքարը։ Խառնել և ապագա թթխմորը 20 րոպե դնել տաք տեղում։

_Ձուն կոտրել առանձին տարայի մեջ, ավելացնել երկրորդ ձվի դեղնուցը (պահել սպիտակուցը)։

_Խառնուրդի մեջ լցնել 100 գրամ սովորական շաքարավազ, մեկ գդալ վանիլային շաքար և մի պտղունց աղ։

_Բոլոր բաղադրիչները միացնելուց հետո լցնել հասած թթխմորը:

_Հալեցնել կարագը, լցնել ձվի զանգվածի մեջ և լավ խառնել։

_Ստացված զանգվածի մեջ մաղել ալյուրը, հունցել առաձգական, ոչ կպչուն խմոր։

_10 րոպե հունցելուց հետո խմորը պետք է թաղանթով ծածկված թողնել տաք տեղում մոտ մեկ ժամ:

_Կաթնաշոռը խառնել 30 գրամ շաքարավազի, վանիլային շաքարի, սպիտակուցի, աղի հետ, խառնել մինչև հարթ լինի։

_Կաթնաշոռային զանգվածի մեջ լցնում ենք նախապես լվացված և չորացրած չամիչը։

_Խմորը բաժանել գնդիկների (յուրաքանչյուրը 50 գրամ): Թող գնդիկները մոտ 10 րոպե մնան սրբիչի տակ։

_Այնուհետև դրանք գրտնակել մոտ 8 սմ տրամագծով փոքր բլիթներ, հակառակ կողմերին զուգահեռ կտրվածքներ անել։

_Ներսում դնել կաթնաշոռի միջուկը՝ անցկացնելով մի կտրվածքը մյուսի միջով։

_Պատրաստված բլիթները դնել ջեռոցի տապակի վրա: Թողնել 30 րոպե, որ ուռեն։

_Թխել կարկանդակները 25 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

_Մնացած շաքարավազն ու թթվասերը խառնել։

_Թխելուց հետո մի փոքր հովացած բլիթներին քսել թթվասերի խառնուրդը։

_Ջեռոցը տաքացնել 150 աստիճանով, շոգեխաշել խմորեղենը ևս 30 րոպե։

Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ

Սա հյութալի Կաթնաշոռով շոգեխաշած կարկանդակներ պատրաստելու հիանալի միջոց է, որ ձեզ անպայման դուր կգա։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Տորթ առանց ջեռոցի Չիզքեյք

Խնդրում ենք Գնահատեք