Կաթնաշոռով օղակները բառացիորեն մեր աչքի առաջ գոլորշիանում են ափսեից, դրանում կհամոզվեք)
Ես ինքս կարող եմ առանց նկատելու՝ ուտել 5 հատ: Հաճելին այն է, որ դրանք կշտացնում են։
Խմորեղենի համար խմորը պատրաստվում է արագ, առանց հունցելու։ Պարզապես պետք է կաթնաշոռը խառնել քերած պանրի հետ, ավելացնել մի քիչ ալյուր և մի երկու ձու՝ այսքանը։ Մնում է ստացված խմորին օղակների ձև տալ և ուղարկել ջեռոց։
Որպես թաթախում, օգտագործում եմ տարբեր սերմերի խառնուրդ: Բայց դուք կարող եք վերցնել միայն քնջութ կամ կակաչի սերմեր:
Կաթնաշոռով օղակներ. Բաղադրիչներ
_Կաթնաշոռ 200 գ
_Կոշտ պանիր 100 գ
_Ձու 2 հատ
_Ցորենի ալյուր 5 ճաշի գդալ
_Փխրեցուցիչ 0,5 թեյի գդալ
_Սխտոր 1 պճեղ
_Արևածաղկի սերմեր 1 թեյի գդալ
_Կտավատի սերմեր 1 թեյի գդալ
_Դդմի սերմեր 1 թեյի գդալ
_Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ
_Կանաչիներ 0,5 փունջ
Կաթնաշոռով օղակներ. Պատրաստման եղանակը
_Պանիրը քերել մանր քերիչով, մի կողմ դնել 2-3 ճաշի գդալ, իսկ մնացածը խառնել կաթնաշոռի հետ։
_Ձվերը հարել, ավելացնել մանր կտրատած կանաչին ու ճզմած սխտորը, պատառաքաղով խառնել։
_Ալյուրը մաղել փխրեցուցիչի հետ և ավելացնել կաթնաշոռի և պանրի զանգվածով տարայի մեջ։
_Եթե պանիրն անալի էր, ապա կարող եք թեթև աղ անել խմորը։
_Ցանկության դեպքում ավելացնել համեմունքներ ըստ ճաշակի:
_Խմորը բաժանել 10 հավասար մասերի։
_Ձեռքերը թրջել ջրով և յուրաքանչյուր կտոր օղակի նման ձևավորել։
_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, այն յուղել և վրան շարել օղակները:
_Խառնել բոլոր սերմերը և այս խառնուրդը շաղ տալ թխուկների վրա։
_Ցանել նաև մի կողմ դրված պանիրը։
_Թխել թխվածքաբլիթները 15-20 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում։
Կաթնաշոռով օղակները պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: