Կաթնաշոռով օղակներ. Տարբեր սերմերով տնական համեղ բլիթներ

Կաթնաշոռով օղակներ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Կաթնաշոռով օղակները բառացիորեն մեր աչքի առաջ գոլորշիանում են ափսեից, դրանում կհամոզվեք)

Ես ինքս կարող եմ առանց նկատելու՝ ուտել 5 հատ: Հաճելին այն է, որ դրանք կշտացնում են։

Խմորեղենի համար խմորը պատրաստվում է արագ, առանց հունցելու։ Պարզապես պետք է կաթնաշոռը խառնել քերած պանրի հետ, ավելացնել մի քիչ ալյուր և մի երկու ձու՝ այսքանը։ Մնում է ստացված խմորին օղակների ձև տալ և ուղարկել ջեռոց։

Որպես թաթախում, օգտագործում եմ տարբեր սերմերի խառնուրդ: Բայց դուք կարող եք վերցնել միայն քնջութ կամ կակաչի սերմեր:

Կաթնաշոռով օղակներ

Կաթնաշոռով օղակներ. Բաղադրիչներ

_Կաթնաշոռ 200 գ

_Կոշտ պանիր 100 գ

_Ձու 2 հատ

_Ցորենի ալյուր 5 ճաշի գդալ

_Փխրեցուցիչ 0,5 թեյի գդալ

_Սխտոր 1 պճեղ

_Արևածաղկի սերմեր 1 թեյի գդալ

_Կտավատի սերմեր 1 թեյի գդալ

_Դդմի սերմեր 1 թեյի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 1 ճաշի գդալ

_Կանաչիներ 0,5 փունջ

Կաթնաշոռով օղակներ

Կաթնաշոռով օղակներ

Կաթնաշոռով օղակներ. Պատրաստման եղանակը

_Պանիրը քերել մանր քերիչով, մի կողմ դնել 2-3 ճաշի գդալ, իսկ մնացածը խառնել կաթնաշոռի հետ։

_Ձվերը հարել, ավելացնել մանր կտրատած կանաչին ու ճզմած սխտորը, պատառաքաղով խառնել։

_Ալյուրը մաղել փխրեցուցիչի հետ և ավելացնել կաթնաշոռի և պանրի զանգվածով տարայի մեջ։

_Եթե ​​պանիրն անալի էր, ապա կարող եք թեթև աղ անել խմորը։

_Ցանկության դեպքում ավելացնել համեմունքներ ըստ ճաշակի:

_Խմորը բաժանել 10 հավասար մասերի։

_Ձեռքերը թրջել ջրով և յուրաքանչյուր կտոր օղակի նման ձևավորել։

_Ջեռոցի տապակը ծածկել յուղաթղթով, այն յուղել և վրան շարել օղակները:

_Խառնել բոլոր սերմերը և այս խառնուրդը շաղ տալ թխուկների վրա։

_Ցանել նաև մի կողմ դրված պանիրը։

_Թխել թխվածքաբլիթները 15-20 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում։

Կաթնաշոռով օղակներ

Կաթնաշոռով օղակները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք