Համեղ Կաղամբի թթու պատրաստելը շատ պարզ է և շատ արագ։ Ամենապարզ բաղադրիչների առկայության դեպքում կաղամբը ստացվում է աներևակայելի համեղ ևոր կարևոր է՝ նվազագույն ժամանակում։
Այս բաղադրատոմսով մեկ անգամ փորձելով կաղամբը, դուք այն անընդհատ կպատրաստեք, քանի որ, նախ, այն իսկապես շատ արագ է, և երկրորդ, թթու կաղամբով ցանկացած ուտեստ շատ ավելի համեղ կլինի: Բացի այդ, մատչելի նախուտեստը բացարձակապես անվնաս կլինի ձեր առողջության համար, քանի որ ամեն ինչ միանգամայն բնական է։
Կաղամբի թթու. Բաղադրիչներ
_Սպիտակ կաղամբ — 1 կգ
_Գազար — 1 հատ
_Քացախ 9% — 5 ճաշի գդալ
_Բուսական յուղ — 3 ճաշի գդալ
_Շաքարավազ — 5 ճաշի գդալ
_Աղ — 1 թեյի գդալ
_Ջուր — 0,5 լիտր
Կաղամբի թթու. Պատրաստման եղանակը
_Տաք աղաջրի մեջ քացախով արագ թթու կաղամբ պատրաստելու համար նախապես պատրաստեք մթերքները։
_Բանջարեղենը պետք է լվանալ, մաքրել կեղևը և չորացնել։
_Քերել գազարը սովորական քերիչով։
_Այժմ կաղամբը կտրատել հնարավորինս բարակ շերտերով:
_Մարինադի համար ջուրը լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ և շաքարավազ, դնել վառարանի վրա։
_Երբ եռա, կրակն իջեցնել նվազագույն աստիճանի, ավելացնել դափնու տերևներ և պղպեղի հատիկներ։ Երբ աղն ու շաքարը լուծվեն, անջատել կրակը և ավելացնել ձեթն ու քացախը։
_Տաք մարինադը լցնել կաղամբի վրա, լավ խառնել և թող մարինացվի առնվազն մեկ ժամ, ավելի լավ `1,5 ժամ:
_ 1,5 ժամ հետո կաղամբը հյութ կթողնի, իսկ եթե բավականաչափ բարակ մանր կտրատեք, արդեն շատ համեղ ու պատրաստ կլինի։
Եթե ավելի հարուստ համ եք սիրում, թողեք ևս մի քանի ժամ մարինացվի, կարող եք նույնիսկ ողջ գիշեր թողնել:
Մարինացված լուծվող կաղամբը քացախով պատրաստ է, վայելեք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մալականի թթու