Կաղամբի տերևների պահածո. Ձմռանը համեղ տոլմա պատրաստելու գործը բավական կթեթևանա

Կաղամբի տերևների պահածո Պահածոներ

Պատրաստեք Կաղամբի տերևների պահածո: Սա մսով և պասուց տոլմա փաթաթելու հիանալի պատրաստուկ է:

Աներևակայելի հարմար է: Նման տերևներից մեկ-երկու բանկա փակելով՝ ժամանակ չեք վատնի կաղամբը խաշելու վրա։ Հետևաբար, տոլմայի պատրաստումը կվերածվի շատ արագ գործընթացի։

Կաղամբի տերևների պահածո

Այս բաղադրիչներից հնարավոր կլինի փակել կաղամբի տերևներով 2 լիտրանոց բանկա։ Գլխի փոքր տերևներով մնացած հատվածը պետք չէ դեն նետել։ Կտրատեք այն և սառեցրեք: Այսպիսով, դուք կստանաք հիանալի հավելում կարկանդակների կամ բիգոսների համար:

Կաղամբի տերևների պահածո

Կաղամբի տերևների պահածո. Բաղադրիչներ

_ Սպիտակ կաղամբ 1 գլուխ

_ Աղ 2 ճաշի գդալ

_ Դափնու տերև 3 հատ

_ Սև պղպեղ 5 հատ

Կաղամբի տերևների պահածո Կաղամբի տերևների պահածո

Կաղամբի տերևների պահածո. Պատրաստման եղանակը

_ Լցնել ջուրը մեծ կաթսայի մեջ, հասցնել եռման աստիճանի։

_ Կաղամբի գլուխը մաքրել վերևի տերևներից։ Մի քանի վայրկյանով դնել եռման ջրի մեջ։

_ Ցողունի մեջ խրված պատառաքաղի օգնությամբ կաղամբը հանել ջրից։ Հանել 3 թերթ:

_ Այնուհետև նորից կաղամբի գլուխը ընկղմել եռման ջրի մեջ։ Հանել ևս 2-3 թերթ:

_ Կրկնել նույն քայլերը, մինչև տերևները վերջանան:

_ Թող կաղամբի տերևները սառչի։

_ Հետո դանակով կտրել թերթիկի վրայի կոշտ մասը և լցոնած կաղամբի նման ծալել։

_ Նույնը անում ենք մնացած տերևների հետ։

_ Ծալված տերևները դնել բանկայի մեջ՝ լավ սեղմելով։ Ավելացնել դափնու տերև, սև պղպեղ և աղ։

_ Ջուրը, որում կաղամբը խաշվել է, նորից բերեք եռման աստիճանի։ Լցնել այն բանկաների մեջ։ Վերևից սեղմեք բահիկով՝ օդը հանելու համար։ Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ջուր:

Կաղամբի տերևների պահածո

Բանկաները փակել կապրոնե կափարիչով։ Թողնել սենյակային ջերմաստիճանում մեկ օր։ Այնուհետև դասավորել զով տեղում (սառնարան կամ նկուղ):

Մեկ ամսից կաղամբի տերևները պատրաստ կլինեն։ Սառը տեղում կարող եք մի քանի ամիս պահել։ Պարզապես հիշեք, որ կաղամբի տերևները աղած են: Ահա թե ինչու, նախքան դրանց հետ աշխատելը, շատ զգույշ եղեք աղ ավելացնելիս կամ ողողեք տերևները:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք