Կաղամբով բուլկի. Շատ պարզ ու համեղ է ստացվում

Կաղամբով բուլկի ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Կաղամբով բուլկի. Շատ պարզ ու համեղ է ստացվում, քանի որ խմորը շատ փափուկ է և քնքուշ:

Գոնե մեկ անգամ պատրաստելով նման բուլկի, դուք այն կրկին ու կրկին կպատրաստեք, այնքան համեղ է ստացվում: Այն լավ է համադրվում և ապուրի կամ արգանակի հետ և ինքն իրենով որպես խորտիկ:

Կաղամբով բուլկի

Կաղամբով բուլկի. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

Խմոր

  • Ալյուր 450 գ
  • Կաթ 250 մլ
  • Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Բուսական յուղ 6 ճաշի գդալ
  • Թարմ խմորիչ 20 գ կամ չոր 7 գ

Լցոն

  • Թարմ կաղամբ 1 հատ
  • 1 սոխ
  • Գազար 1-2 հատ
  • Աղ
  • Աղացած սև պղպեղ
  • Չորացրած սխտոր
  • Դափնու տերև
  • Ջուր 150 մլ

Կաղամբով բուլկի

Կաղամբով բուլկի. Պատրաստման եղանակը

  1. Թարմ խմորիչը լցնել խորը ամանի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, բահիկով տրորել, որ ջրիկանա:
  2. Հետո դրա վրա լցնել տաք կաթ, աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը՝ խմորը հունցելով:
  3. Խառնելու ընթացքում ավելացնել աղը և լցնել բուսական յուղը: Խմորը պետք է ստացվի փափուկ, ոչ կոշտ և չկպչի ձեռքերին:
  4. Խմորը դնել ամանի մեջ, ծածկել սննդային թաղանթով և թողնել 1 ժամ, տաք տեղում:
  5. Այժմ կաղամբը մանր կտրատեկ, գազարը քերել խոշոր քերիչով, սոխը կտրել փոքր կտորներով:
  6. Թավայի մեջ լցնել մի փոքր բուսական յուղ, տապակել սոխը և գազարը 1-2 րոպե:
  7. Հետո ավելացնել կաղամբը, մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ, լցնել ջրի մեջ, ծածկել և եփել  20-25 րոպե մինչև փափկի: Պատրաստվելու վերջում, աղ և պղպեղ անել, ավելացնել մի փոքր չորացրած սխտոր և դափնու տերև: Խառնել և թողնել, որ այն ամբողջովին սառչի:
  8. Թեթևակի հունցել հասունացած խմորը և բաժանել այն ​​2 հավասար մասերի: Յուրաքանչյուր մասը բացել ուղղանկյունու տեսքով: Կաղամբի միջուկը դնել մեջտեղում:
  9. Խմորի մի կողմում կտրվածքներ անել պիցցայի դանակով: Ծածկել լցոնումը խմորի մյուս կողմով, սեղմել եզրերը, զգուշորեն ծածկեք կտրվածքներով մասը վերևից ՝ դրանով իսկ պատրաստելով զարդարումը:
  10. Ձևավորված գլանները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա, ծածկել սրբիչով և թող հանգստանա 15-20 րոպե:
  11. Պատրաստված կարկանդակը թրջել և վրան շաղ տալ քնջութի սերմեր, դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, թխել մոտ 25-30 րոպե:

Կաղամբով բուլկի

Կաղամբով բուլկին պատրաստ է: Ստացվում է շատ անուշաբույր, համեղ տնական բլիթ: Նրանք անմիջապես անհետանում են սեղանից:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ պիրոգ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք