Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով. Դյուրամարս, հագեցնող յուրօրինակ ուտեստ

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով. Դյուրամարս, հագեցնող յուրօրինակ ուտեստ

Համաձայն եմ, միշտ չէ, որ հնարավոր է պատրաստվել ընթրիքին, ինչպես սպասվում էր: Իհարկե, հյուրերին սպասելիս նախապես սնունդ եք գնում և մտածում ընտրացանկի վրա: Բայց սա ամեն օր չէ: Անձամբ ինձ համար, աշխատանքային ծանր օրվանից հետո, այս ուտեստից  ավելի համեղ բան չկա: Սառնարանում միշտ կա մի բան, որից դրանք պատրաստեն:

Կես կաղամբ, մի քանի ձու, թեկուզ երեկվա շիլա և մի կտոր միս: 20 րոպե անց ամեն ինչ վերածվում է սրտանց ու հետաքրքիր ուտեստի: Նույնիսկ ընտանիքի ամենաքմահաճ անդամը հաճույքով կվայելի այն:

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Սպիտակ կաղամբ 450 գ
  • Ձու 5 հատ
  • Աղ 1,25 թեյի գդալ
  • Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի
  • Սխտորի փոշի 0,5 թեյի գդալ
  • Բլղուր 100 գ
  • Աղացած հավ 300 գ
  • Սոխ 1 հատ
  • Սխտոր 1-2 պճեղ
  • Ցորենի ալյուր 3 ճաշի գդալ

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով. Պատրաստման եղանակը

  1. Սպիտակ կաղամբը կարող է և հին լինել, մանր կտրատել: Դրան ավելացնել 0,5 թեյի գդալ աղ և տրորել ձեռքերով:
  2. Այժմ կաղամբին ավելացնել կտրատած կանաչիները, ձուն, ալյուրը, պղպեղն ու սխտորի փոշին, լավ  խառնել, ստացվի խմորի նման:
  3. Խմորը ամեն անգամ խառնել տապակի մեջ դնելուց առաջ: Մինչդեռ բուսայուղը տաքացնել տապակի մեջ:
  4. Դրա վրա կաղամբի խմորի մի մասը դնել տարածել, տապակել նրբաբլիթը միջին կրակով՝ երկու կողմից:
  5. Հենց այն կարմրի, հանել կրակից, ստացվում է 6-8 նրբաբլիթ:
  6. Լցոնի համար ես օգտագործում եմ նախապես եփած բլղուր և մնացած աղացած միս:
  7. Իհարկե, կարելի է այն նոր պատրաստել: Դա անելու համար միսը սխտորով, սոխով աղալ մսաղացով և 0,5 թեյի գդալ աղ անել:
  8. Աղացած միսը խառնել բլղուրի հետ, ավելացնել պղպեղ և խմելի սունելի ըստ ճաշակի:
  9. Խառնել ամեն ինչ, լցնել 1 ճաշի գդալ լցոն կաղամբի նրբաբլիթի վրա: Տարածել այն և փաթաթել նրբաբլիթը խողովակաձև:
  10. Նույն կերպ, մնացած նրբաբլիթները ձևավորել: Կտրել երկու մասի և տեղադրել տապակի մեջ: Դրա համար տոմատի մածուկը խառնել ջրի, աղի և պղպեղի հետ:
  11. Ծածկել ամանը կափարիչով և դնել գազօջախին: Նրբաբլիթները թույլ կրակով եփել 30–35 րոպե: Մատուցել դեռ տաք վիճակում:

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով

Կաղամբով նրբաբլիթներ պատրաստում եմ աղացած մսով, որպես կիսաֆաբրիկատ: Լցոնը փաթաթել նրբաբլիթների մեջ, դրանք կոկիկ դնել տոպրակի մեջ և դնել սառնարանը:

Երբ աշխատանքից հետո պատրաստելու ուժ չունեք, և ցանկանում եք հաճելի ընթրիքով հաճեցնել ձեր ընտանիքին, ձեզ միայն նրբաբլիթները կփրկեն:

Կաղամբով նրբաբլիթ աղացած մսով պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Ծույլ լազանյա լավաշով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք