Կարկանդակի խմոր. Փետուրի պես քնքուշ է և միշտ լավ է ստացվում

Կարկանդակի խմոր ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Փորձելով խմորի շատ բաղադրատոմսեր՝ ես վաղուց ընտրել եմ այս Կարկանդակի խմորը, որով ուզում եմ կիսվել ձեզ հետ:

Այն փափուկ է, շատ եթերային և քնքուշ, հիանալի է ցանկացած լցոնումների հետ:

Կարկանդակի խմոր

Կարկանդակի խմոր. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Կաթ 120 գր

_Թթվասեր 120 գր

_Ալյուր 400 գր

_Կարագ 30 գր

_Բուսական յուղ 30 գր

_Ձու 1 հատ

_Մի պտղունց աղ

_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ

_Չոր խմորիչ 1 թեյի գդալ

Կարկանդակի խմոր

Կարկանդակի խմոր. Պատրաստման եղանակը

_Այս կարկանդակնեը ես պատրաստել եմ կարտոֆիլի պյուրեով՝ տապակած սոխով և կարագով, դուք կարող եք ընտրել այլ տարբերակ։

_Ալյուրը մաղել և խառնել աղի, շաքարավազի հետ, ավելացնել ձուն և թթվասերը։

_Խմորիչը լուծել տաք կաթի և մի երկու ճաշի գդալ ալյուրի մեջ, թողնել 10 րոպե։

_Զանգված լցնել ալյուրի վրա և հունցել խմոր։

_Ավելացնել հալած կարագը և բուսական յուղը։

_Որպեսզի զանգվածը լավ բարձրանա, պետք է խմորը ձգելով մշակել առնվազն 10 րոպե, չհունցել, այն պետք է՝ ձգել և ծալել։

_Խմորը ծածկել և թողնել 1-1,5 ժամ, այդ ընթացքում այն մի քանի անգամ պետք է ձգել ու ծալել:

_Միջուկով կարկանդակներ ձևավորել, ծածկել և թողնել 20 րոպե։

_Կարկանդակներին քսել հարած դեղնուցը կաթով կամ թթվասեր և կարելի է դնել ջեռոց։

_Թխել 180 աստիճան ջերմաստիճանում մոտ 15 — 20 րոպե։

Կարկանդակի խմոր

Խմորը պահանջում է ուշադրություն՝ ձգում և հունցում, բայց երաշխավորում եմ, որ դուք կսիրեք այս համեղ և փարթամ խմորով թխելը։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Շերտավոր խմոր

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք