Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով. Համեղ փափկաբլիթներ

Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով. Համեղ փափկաբլիթներ

Ընդհանուր առմամբ մեր տանը լյարդով ուտեստներն ընդունված չեն եղել: Բայց այս բաղադրատոմսով պատրաստված կարկանդակներն առաջին իսկ պատառից գրավեցին մեզ: Իհարկե, ինչպես կարելի է դիմադրել սրանց: Բաղադրատոմսն ինձ տվեց ընկերուհիս, որը նույնպես բախվել էր այդ խնդրի հետ:

Ամբողջ ընտանիքս սիրում էր այս տապակած կարկանդակները: Ուստի ես շատ պատասխանատու եմ մոտենում դրանց պատրաստմանը: Ես մի փոքր ավելի ջանքեր եմ գործադրում, բայց դա հաստատ արժե: Արդյունքում ստացվում է նուրբ և փափուկ հյուսվածքով ուտեստ, յուրահատուկ համով:

Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով

Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կեֆիր 200 մլ
  • Կաթ 200 մլ
  • Արևածաղկի ձեթ 100 մլ
  • Ձու 2 հատ
  • Ցորենի ալյուր 600 գ
  • Խմորիչ 7 գ
  • Շաքարավազ 2 ճաշի գդալ
  • Հավի լյարդ 800 գ
  • Բրինձ 0,5 բաժակ
  • Սոխ 2 հատ
  • Աղ `ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով

Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով

Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով. Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորը պատրաստելու համար տաքացնել կաթը և դրան ավելացնել շաքար, 2 ճաշի գդալ ալյուր և խմորիչ: Խառնել և թողնել մնա 15 րոպե:
  2. Այդ ընթացքում խառնել տաք կեֆիրը, ձվերը և բուսական յուղը: Ավելացնել հասունացած խմորիչը և 1 թեյի գդալ աղ:
  3. Աստիճանաբար մաղելով խառնել մնացած ալյուրը, հունցեք հարթ, փափուկ խմոր:
  4. Տեղափոխել այն յուղած ամանի մեջ և թողնել, որ 1 ժամ հասունանա:
  5. Մինչ սպասում ենք խմորին, կարելի է պատրաստել լցոնը: Սոխը մանր կտրատել և տապակել բուսական յուղի մեջ: Ավելացնել լյարդի կտորները և տապակել մինչև որ փափկեն:
  6. Լյարդն ու սոխը բլենդերով մանրացնել, ավելացնել խաշած բրինձը, աղը և պղպեղը, խառնել:
  7. Խմորը հունցել և թողնել ևս 40 րոպե:
  8. Դրանից հետո այն բաժանել մոտ 50 գ փոքր կտորների, յուրաքանչյուրը բացել գրտնակով, լցնել միջուկը և փաթաթել գլանաձև:
  9. Տապակել մեծ քանակությամբ բուսական յուղով երկու կողմերից մինչև կարմրի:

Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով

Կարկանդակներ լյարդով և բրնձով

Կարող եք օգտագործել նախորդ օրվանից մնացած եփած բրինձը: Ստացվում է, որ մթերքը չեք թափում, և բացի այդ խնայում եք ժամանակը:

Կարկանդակները լյարդով և բրնձով պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Փքուն ալադի կեֆիրով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք