Կարկանդակներ կաղամբով. Թխելու ժամանակ գրեթե չեն խլում և թանկարժեք մթերքներ գնելու կարիք չկա

Կարկանդակներ կաղամբով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Մատչելի բաղադրիչներով պատրաստենք Կարկանդակներ կաղամբով, որոնք շատ պարզ ու համեղ են ստացվում:

Այնուամենայնիվ, կաղամբով կարկանդակները ավելի քիչ տարածված են, քան մսի, ձկան կամ խնձորի լցոնով կարկանդակները: Շատերը կարծում են, որ կաղամբով կարկանդակները չեն հագեցնում և համեղ չեն։

Այս կարծիքը սխալ է, քանի որ ճիշտ պատրաստման դեպքում կաղամբի միջուկով կարկանդակները կդառնան ձեր սիրելին։

Կարկանդակներ կաղամբով

Կարկանդակներ կաղամբով. Բաղադրիչներ

_կաղամբ — 500 գ

_ջուր — 200 մլ

_սոխ — 1 հատ

_բուսական յուղ — 30 մլ

_գազար — 1 հատ

_շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ

_աղ — 1 պտղունց

_խմորիչ — 12 գ

_ալյուր — 320 գ

Կարկանդակներ կաղամբով

Կարկանդակներ կաղամբով. Պատրաստման եղանակը

_Կաղամբը մանր կտրատել, գազարը մանրացնել խոշոր քերիչով, սոխը քառորդ օղակներով կտրատել։

_Բուսական յուղով թավայի մեջ շերտով լցնել կաղամբի զանգվածի կեսը, վրան դնել սոխ և գազար։

_Սոխի և գազարի վրա ցանել աղ, ծածկել կաղամբի երկրորդ շերտով և մնացած բանջարեղենով։ Եթե ​​կաղամբը շատ երիտասարդ չէ, կարող եք մի քիչ ջուր ավելացնել թավայի մեջ։

_Կափարիչով ծածկել տապակը և եփել միջին ջերմության վրա մոտ 10 րոպե:

_Այս ընթացքում կարող եք խմոր պատրաստել։

_Շաքարավազն ու խմորիչը լցնել ալյուրի մեջ, ավելացնել մի պտղունց աղ, բուսայուղ և ջուր։ Հունցել առաձգական և ոչ կպչուն խմոր։

_Մինչ բանջարեղենը շոգեխաշվում է, խմորը պետք է ծածկել սննդի թաղանթով։

_Աշխատանքային մակերեսը յուղել բուսական յուղով: Խմորը բաժանել երկու մասի, գրտնակել միջին չափի երշիկի նման։

_Խմորի կտորները բաժանել երկու մասի, ստացված հատվածները լրացուցիչ բաժանել ևս երեք մասի։

_Այս մասերից ձևավորել գնդիկներ, որոնք պետք է ձեռքերով հարթեցնել բարակ բլիթների նման։

_Յուրաքանչյուր բլիթի վրա դնել միջուկը, խմորի եզրերը հավաքել դեպի վերև, կարծես տոպրակի նման։

_Ստացված կարկանդակները պետք է ձեռքերով մի փոքր հարթեցնել։

_Կարկանդակները դնել տաքացրած բուսայուղով թավայի մեջ։

_Տապակել յուրաքանչյուր կողմից 2-3 րոպե միջին ջերմության վրա։

Կարկանդակներ կաղամբով

Այս կաղամբով կարկանդակները պատրաստվում են արագ, քանի որ միջուկը նախապես շոգեխաշված է։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ Ընտիր պեռաշկի

Խնդրում ենք Գնահատեք