Կարտոֆիլի գնդիկներ խմորով. Արագ պատրաստվող ընթրիք

Կարտոֆիլի գնդիկներ խմորով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլի գնդիկներ խմորով. Արագ պատրաստվող ընթրիք

Անկախ նրանից, թե ինչ ճաշատեսակներ են հյուրասիրում իրենց  ընտանիքին տնային տնտեսուհիները, այնուամենայնիվ ցանկալի տարբերակը տապակած կարտոֆիլն է: Միևնույն ժամանակ, դրա պատրաստման շատ տարբերակներ կան:

Տապակման ժամանակ տանտիրուհիները սունկ, հավի կրծքամիս համեմունքներ բուլղարական պղպեղ և այլն են ավելացնում: Այնուամենայնիվ, կան նաև տապակման շատ եղանակներ: Ահա հետաքրքիրներից մեկը:

Կարտոֆիլի գնդիկներ խմորով
Կարտոֆիլի գնդիկներ խմորով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կարտոֆիլ 1,5 կգ
  • Ձու 2 հատ
  • Թթվասեր 1,5 ճաշի գդալ
  • Ցորենի ալյուր 1.5 ճաշի գդալ
  • Աղ 1 թեյի գդալ
  • Կարմիր պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
  • Սամիթ 10 գ
  • Արևածաղկի ձեթ ՝ ըստ ճաշակի

Կարտոֆիլի գնդիկներ խմորով

Կարտոֆիլի գնդիկներ խմորով

Կարտոֆիլի գնդիկներ խմորով. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել կարտոֆիլները, լվանալ հոսող ջրի տակ և եփել աղ արած ջրի մեջ այնքան, որ փափկի:
  2. Այդ ընթացքում խորը ամանի մեջ ձվերը խառնել թթվասերի հետ:
  3. Այս խառնուրդին ավելացնել աղ և պղպեղ, մանր կտրատած սամիթ: Ամբողջը խառնել պատառաքաղով, ավելացնել ալյուրը:
  4. Խմորը պիտի լինի թանձր թթվասերի խտության: Տապակի մեջ տաքացնել բավարար յուղ, խաշած ու մի փոքր սառեցրած կարտոֆիլը թաթախել խմորի մեջ, և հերթով դնել թավայի մեջ:
  5. Տապակելիս կարտոֆիլը կողքից պատառաքաղով շրջել: Դրա վրա պետք է ոսկե կեղև առաջանա: Պատրաստի ուտեստը դնել մատուցման ափսեի վրա, մատուցել տաք վիճակում:

Կարտոֆիլի գնդիկներ խմորով

Կարտոֆիլի ներսը փափուկ և քնքուշ է, իսկ դրսից` համեղ փխրուն կեղև: Բաղադրատոմսը պարզ է, բայց արժանի է տեղ գրավելու ձեր խոհարարական գրքում:

Կարտոֆիլի գնդիկները խմորով պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարտոֆիլը ջեռոցում

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք