Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ. Հյութեղ ու համեղ հունգարական ուտեստ է, որը ավանդաբար պատրաստվում է լոլիկով և պղպեղով: Բայց տարիների ընթացքում գուլյաշի բաղադրատոմսը մեզ մոտ մի փոքր փոխվել է: Այն պատրաստում են հասարակական սննդի բոլոր հաստատություններում: Սովորաբար դրանք մսի կտորներ են` թանձր սոուսով: Ավելին, եթե հունգարական գուլաշը պատրաստվում է տավարի մսից, ապա գուլյաշը կարելի է պատրաստել խոզի, հնդկահավի կամ հավի մսով: Ամեն դեպքում, ուտեստը պարզ է, բայց շատ համեղ, կարելի է ասել՝ ժողովրդական:
Содержание
Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
- խոզի մսեղեն — 500 գրամ
- սոխ — 1 հատ
- գազար — 1 հատ
- տոմատի մածուկ — 1 ճաշի գդալ
- արևածաղկի ձեթ — 30 մլ
- աղ — ըստ ճաշակի
- աղացած սև պղպեղ — ըստ ճաշակի
- կարագ — 30 գրամ
- սխտոր — 2 պճեղ
- օսլա — 2 ճաշի գդալ
Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ. Պատրաստման եղանակը
- Նախապատրաստել բաղադրիչները: Լվանալ խոզի միսը, կտրել փոքր կտորներով և դնել կաթսայում:
- Լցնել արևածաղկի ձեթը և տապակել խոզի միսը մինչ թույլ ոսկեգույն դառնա:
- Մաքրել սոխը, լվանալ և կտրել կես օղակներով: Լցնել մսով կաթսայի մեջ: Մաքրել, լվանալ և մանրացնել գազարը, նույնպես ավելացնել կաթսայի մեջ:
- Կաթսայի մեջ լցնել 500 մլ ջուր, աղով և պղպեղ անել` ըստ ճաշակի: Ծածկեք կաթսանը կափարիչով և եփեք խոզի միսը գազարի և սոխի հետ, մինչև եփվի, ցածր ջերմության վրա: Ավելացնել տոմատի մածուկ:
- 70 մլ սառը ջրի մեջ 2 ճաշի գդալ օսլա լուծել և լցնել գուլյաշի մեջ: Ուտեստը եփել ևս 5-7 րոպե և անջատել կրակը
- Ավելացնել աղացած սխտոր և ցանկության դեպքում՝ 1 թեյի գդալ շաքարավազ:
- Կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ և մանրացնել: Կաթսայի մեջ լցնել, ծածկել ջրով, աղ անել:
- Կարտոֆիլը եփել մինչև փափկի, ջուրը քամել և ավելացնել կարագը: Պատրաստել կարտոֆիլի պյուրե:
Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշը պատրաստ է: Կարելի է մատուցել սեղանին:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Մսով և կարտոֆիլով համեղ ուտեստ
Facebook Comments