Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ. Հյութեղ ու համեղ հունգարական ուտեստ

Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ. Հյութեղ ու համեղ հունգարական ուտեստ է, որը ավանդաբար պատրաստվում է լոլիկով և պղպեղով: Բայց տարիների ընթացքում գուլյաշի բաղադրատոմսը մեզ մոտ մի փոքր փոխվել է: Այն պատրաստում են հասարակական սննդի բոլոր հաստատություններում: Սովորաբար դրանք մսի կտորներ են` թանձր սոուսով: Ավելին, եթե հունգարական գուլաշը պատրաստվում է տավարի մսից, ապա գուլյաշը կարելի է պատրաստել խոզի, հնդկահավի կամ հավի մսով: Ամեն դեպքում, ուտեստը պարզ է, բայց շատ համեղ, կարելի է ասել՝ ժողովրդական:

Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ

Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • խոզի մսեղեն — 500 գրամ
  • սոխ — 1 հատ
  • գազար — 1 հատ
  • տոմատի մածուկ — 1 ճաշի գդալ
  • արևածաղկի ձեթ — 30 մլ
  • աղ — ըստ ճաշակի
  • աղացած սև պղպեղ — ըստ ճաշակի
  • կարագ — 30 գրամ
  • սխտոր — 2 պճեղ
  • օսլա — 2 ճաշի գդալ

Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ

Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ. Պատրաստման եղանակը

  1. Նախապատրաստել բաղադրիչները: Լվանալ խոզի միսը, կտրել փոքր կտորներով և դնել կաթսայում:
  2. Լցնել արևածաղկի ձեթը և տապակել խոզի միսը մինչ թույլ ոսկեգույն դառնա:
  3. Մաքրել սոխը, լվանալ և կտրել կես օղակներով: Լցնել մսով կաթսայի մեջ: Մաքրել, լվանալ և մանրացնել գազարը, նույնպես ավելացնել կաթսայի մեջ:
  4. Կաթսայի մեջ լցնել 500 մլ ջուր, աղով և պղպեղ անել` ըստ ճաշակի: Ծածկեք կաթսանը կափարիչով և եփեք խոզի միսը գազարի և սոխի հետ, մինչև եփվի, ցածր ջերմության վրա: Ավելացնել տոմատի մածուկ:
  5. 70 մլ սառը ջրի մեջ 2 ճաշի գդալ օսլա լուծել և լցնել գուլյաշի մեջ: Ուտեստը եփել ևս 5-7 րոպե և անջատել կրակը
  6. Ավելացնել աղացած սխտոր և ցանկության դեպքում՝ 1 թեյի գդալ շաքարավազ:
  7. Կարտոֆիլը մաքրել, լվանալ և մանրացնել: Կաթսայի մեջ լցնել, ծածկել ջրով, աղ անել:
  8. Կարտոֆիլը եփել մինչև փափկի, ջուրը քամել և ավելացնել կարագը: Պատրաստել կարտոֆիլի պյուրե:

Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշ

Կարտոֆիլի պյուրեով գուլյաշը պատրաստ է: Կարելի է մատուցել սեղանին:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Մսով և կարտոֆիլով համեղ ուտեստ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք