Այսօր ուզում ենք կարտոֆիլով ապուր առաջարկել, որը կարելի է գտնել ավստրիական ռեստորաններում։ Սա մեր բաղադրատոմսով ուտեստ պատրաստելու և փորձելու առիթ է։
Որպես ճաշատեսակ, ապուրը հայտնվել է համեմատաբար վերջերս:
Քոչվոր ժողովուրդները գործնականում ապուրներ չէին պատրաստում կամ հատուկ առիթներով էին դա անում։ Այժմ կա մոտ 150 տեսակի ապուր, որոնք ունեն 1000 տեսակ և մի քանի տարբերակներ։
Կարտոֆիլով ապուր հավի մսով. Բաղադրությունը
_հավի ֆիլե — 1 հատ
_կարտոֆիլ — 3 հատ
_սունկ — 100 գր
_կարագ — 30 գր
_սոխ — 1 հատ
_գազար — 1 հատ
_բուլղարական պղպեղ — 1 հատ
_նեխուր
_սխտոր — 2 պճեղ
_չիլի պղպեղ — 1 հատ
_ձիթայուղ
_ աղ
_խնկունի
_չորացրած մաղադանոս
_սամիթ
Կարտոֆիլով ապուր հավի մսով. Պատրաստման եղանակը
_Նախ կտրատել հավի կրծքամիսը, լցնել ձիթապտղի յուղով և 30 գրամ կարագով կաթսայի մեջ։ Տապակել միսը 3 րոպե։
_Նեխուրի մեկ ձողիկը մանր կտրատել և ավելացնել կրծքամսին։
_100 գր շամպինիոնը կտրատել. խառնել մնացած բաղադրիչների հետ։
_Մանր կտրատել մի քանի պճեղ սխտոր և մեկ չիլի պղպեղ: Դրանք լցնել կաթսայի մեջ, տապակել միջին ջերմության վրա ևս 5 րոպե։
_Կլպել կարտոֆիլը և կտրատել փոքր խորանարդիկներով։ Խառնել մնացած բաղադրիչների հետ և լցնել մեկուկես լիտր ջուր:
_Եռացնել 15 րոպե փակ կափարիչով։
_Սոխը մանր կտրատել և տապակել յուղով տապակի մեջ։ Դրա վրա լցնել մանր կտրատած բուլղարական պղպեղ, քերած գազար։
_Ձեզ անհրաժեշտ կլինի նաև աղ, չորացրած մաղադանոս և խնկունի։
_Եփել 7 րոպե փակ կափարիչով։
_Սոխեռածը լցնել ապուրի վրա, եփել 20 րոպե։ Կարող եք նաև սամիթ ավելացնել։
Կարտոֆիլով ապուր հավի մսով. Զարմանալի է ստացվում և շատ նման է ռեստորանային ուտեստի։
Պատրաստեք և զարմացրեք ձեր սիրելիներին։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարտոֆիլով և խոզի մսով օջախուրի