Կարտոֆիլով բուլկիներ. Կարող եք պատրաստել թե որպես ապուրի հավելում թե թեյի հետ նախաճաշին մատուցելու համար

Կարտոֆիլով բուլկիներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարող եք այլևս կարկանդակ չպատրաստել, կա շատ հարմար բաղադրատոմս, որով կարեի է համեղ Կարտոֆիլով բուլկիներ թխել։

Բուլկիները խմորեղենի շատ ունիվերսալ տեսակ են, որոնք կարող են թխվել տարբեր նպատակներով։ Ոմանց համար բուլկիները թեյի հետ մատուցվող քաղցր աղանդեր են: Ոմանց համար թխվածքի այս տեսակը ոչ քաղցր պատրաստելու դեպքում համատեղելի է ապուրների և այլ ուտեստների հետ: Շատերն էլ կարծում են, որ բուլկիներն առանց լցոնելու հնարավոր չէ պատկերացնել։

Այնպես որ, մենք կարող ենք ազատորեն թխել այս տեսակի խմորեղեն:

Կարտոֆիլով բուլկիներ
Կարտոֆիլով բուլկիներ. Բաղադրիչներ

_ կաթ — 300 մլ

_ աղ — 2 թեյի գդալ

_ շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ

_ ձու — 1 հատ

_ խմորիչ — 1 թեյի գդալ

_ ալյուր — 500 գ

_ բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ

_ կարտոֆիլ — 900 գ

_ սոխ — 2 հատ

_ պանիր — 100 գ

Կարտոֆիլով բուլկիներ
Կարտոֆիլով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը

_ Տաք կաթը պետք է խառնել մեկ գդալ աղի և շաքարի հետ, մինչև հատիկներն լուծվեն։

_ Կաթնային հեղուկի մեջ ավելացնել ձվի սպիտակուցը և խմորիչը, հարել բաղադրիչները մինչև հարթ լինի։

_ Ալյուրը մաղել կաթի մեջ, հունցել առաձգական խմոր։ Որպեսզի խմորը չկպչի, դրա մեջ լցնել բուսայուղ, շարունակել հունցել, մինչև հասնենք ցանկալի արդյունքի։

_ Այնուհետև խմորը բաժանել երկու հավասար մասերի, թողնում ենք 10 րոպե մնա ամանի տակ։

_ Երկու մասերը գրտնակել մոտ 1 մմ հաստությամբ շերտերով։ Շերտերին քսել կարագ։

_ Շերտերը կտրում ենք 8 ճառագայթներով՝ չհասնելով մեջտեղին։

_ Բոլոր ճառագայթները պետք է ծալել դեպի կենտրոն, ձևավորել բուլկի։

_ Խմորի կտորները 20 րոպեով դնել սառնարանում։

_ Առայժմ մաքրած կարտոֆիլը եփել մինչև փափկի։

_ Սոխը կտրատել բարակ քառորդ օղակներով, տապակել փոքր քանակությամբ յուղով մինչև ոսկեգույն դառնալը։

_ Կարտոֆիլին աղ անել, լցնել տապակած սոխը, բանջարեղենի զանգվածը տրորել խյուսի նման։ Ստացված զանգվածից կարտոֆիլի գնդիկներ անել։

_ Սառեցրած խմորը կրկին գրտնակել շերտով՝ առավելագույնը 2 մմ հաստությամբ։

_ Բլիթը պիցցայի նման կտրատել 8 հավասար եռանկյունների։

_ Յուրաքանչյուր եռանկյունու սուր անկյունում փոքր կտրվածքներ անել։ Եռանկյունների ավելի լայն հատվածում դնել կարտոֆիլի գնդիկներ։

_ Մանր քերիչով մանրացնել պանիրը, լցնել կարտոֆիլի գնդիկների վրա։

_ Գնդիկները փաթաթել խմորի մեջ, ուղղել նախապես ստացված կտրվածքները։

_ Բուլկիները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։ Բուլկիներին քսել հարած ձվի դեղնուց:

_ Թխել 180 աստիճանով կես ժամ։ Թխելուց առաջ կարող եք ըստ ցանկության բուլկիները քնջութով պատել։

Կարտոֆիլով բուլկիներ

Համեղ կարտոֆիլով բուլկիները ստացվում են կարճ ժամանակահատվածում։

Կարտոֆիլով բուլկիներ

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կարկանդակներ ջեռոցում

Խնդրում ենք Գնահատեք