Կարող եք այլևս կարկանդակ չպատրաստել, կա շատ հարմար բաղադրատոմս, որով կարեի է համեղ Կարտոֆիլով բուլկիներ թխել։
Բուլկիները խմորեղենի շատ ունիվերսալ տեսակ են, որոնք կարող են թխվել տարբեր նպատակներով։ Ոմանց համար բուլկիները թեյի հետ մատուցվող քաղցր աղանդեր են: Ոմանց համար թխվածքի այս տեսակը ոչ քաղցր պատրաստելու դեպքում համատեղելի է ապուրների և այլ ուտեստների հետ: Շատերն էլ կարծում են, որ բուլկիներն առանց լցոնելու հնարավոր չէ պատկերացնել։
Այնպես որ, մենք կարող ենք ազատորեն թխել այս տեսակի խմորեղեն:

Կարտոֆիլով բուլկիներ. Բաղադրիչներ
_ կաթ — 300 մլ
_ աղ — 2 թեյի գդալ
_ շաքարավազ — 1 ճաշի գդալ
_ ձու — 1 հատ
_ խմորիչ — 1 թեյի գդալ
_ ալյուր — 500 գ
_ բուսական յուղ — 2 ճաշի գդալ
_ կարտոֆիլ — 900 գ
_ սոխ — 2 հատ
_ պանիր — 100 գ

Կարտոֆիլով բուլկիներ. Պատրաստման եղանակը
_ Տաք կաթը պետք է խառնել մեկ գդալ աղի և շաքարի հետ, մինչև հատիկներն լուծվեն։
_ Կաթնային հեղուկի մեջ ավելացնել ձվի սպիտակուցը և խմորիչը, հարել բաղադրիչները մինչև հարթ լինի։
_ Ալյուրը մաղել կաթի մեջ, հունցել առաձգական խմոր։ Որպեսզի խմորը չկպչի, դրա մեջ լցնել բուսայուղ, շարունակել հունցել, մինչև հասնենք ցանկալի արդյունքի։
_ Այնուհետև խմորը բաժանել երկու հավասար մասերի, թողնում ենք 10 րոպե մնա ամանի տակ։
_ Երկու մասերը գրտնակել մոտ 1 մմ հաստությամբ շերտերով։ Շերտերին քսել կարագ։
_ Շերտերը կտրում ենք 8 ճառագայթներով՝ չհասնելով մեջտեղին։
_ Բոլոր ճառագայթները պետք է ծալել դեպի կենտրոն, ձևավորել բուլկի։
_ Խմորի կտորները 20 րոպեով դնել սառնարանում։
_ Առայժմ մաքրած կարտոֆիլը եփել մինչև փափկի։
_ Սոխը կտրատել բարակ քառորդ օղակներով, տապակել փոքր քանակությամբ յուղով մինչև ոսկեգույն դառնալը։
_ Կարտոֆիլին աղ անել, լցնել տապակած սոխը, բանջարեղենի զանգվածը տրորել խյուսի նման։ Ստացված զանգվածից կարտոֆիլի գնդիկներ անել։
_ Սառեցրած խմորը կրկին գրտնակել շերտով՝ առավելագույնը 2 մմ հաստությամբ։
_ Բլիթը պիցցայի նման կտրատել 8 հավասար եռանկյունների։
_ Յուրաքանչյուր եռանկյունու սուր անկյունում փոքր կտրվածքներ անել։ Եռանկյունների ավելի լայն հատվածում դնել կարտոֆիլի գնդիկներ։
_ Մանր քերիչով մանրացնել պանիրը, լցնել կարտոֆիլի գնդիկների վրա։
_ Գնդիկները փաթաթել խմորի մեջ, ուղղել նախապես ստացված կտրվածքները։
_ Բուլկիները դնել յուղաթղթով ծածկված ջեռոցի տապակի վրա։ Բուլկիներին քսել հարած ձվի դեղնուց:
_ Թխել 180 աստիճանով կես ժամ։ Թխելուց առաջ կարող եք ըստ ցանկության բուլկիները քնջութով պատել։
Համեղ կարտոֆիլով բուլկիները ստացվում են կարճ ժամանակահատվածում։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Կարկանդակներ ջեռոցում