Կարտոֆիլով կարկանդակ. Անգամ չի հասցնի սառչել, հյութալի և համեղ ուտեստ

Կարտոֆիլով կարկանդակ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլով կարկանդակ. Անգամ չի հասցնի սառչել, հյութալի և համեղ ուտեստ

Կարտոֆիլով և մսով համեղ կարկանդակը կարող է լինել լիարժեք ուտեստ: Այն կարող եք ձեզ հետ վերցնել, երբ գնում եք բնության գրկում հանգստանալու: Այս կարկանդակը կարելի է հացի փոխարեն մատուցել ապուրների հետ, որ ավելի հագեցնող լինի:

Կարտոֆիլով կարկանդակ

Կարտոֆիլով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • կարտոֆիլ -1 կգ
  • սոխ — 1 հատ
  • սխտոր — 2-4 պճեղ
  • աղացած միս — 0,5 կգ
  • ձու — 5 հատ
  • կոշտ պանիր — 100 գր

Կարտոֆիլով կարկանդակ

Կարտոֆիլով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կլպած և լվացված կարտոֆիլը մանրացրեք՝ փոքր խորանարդներ ստանալու համար: Կարող եք ժամանակ խնայել և կարտոֆիլը քերել: Բայց այս դեպքում կերակրատեսակի կառուցվածքը կխախտվի:
  2. Մի փոքր բուսական յուղ լցրեք բարձր եզրով տաք տապակի մեջ: Լցնել կտրատած կարտոֆիլը  դրա մեջ: Խառնել և տապակել միջին կրակի վրա: Կարտոֆիլը պետք չէ տապակել, այլ շոգեխաշել մինչև փափկելը: Դա կտեւի 10-15 րոպե (կախված կարտոֆիլի տեսակից):
  3. Տապակը հանեք կրակից: Կարտոֆիլը լցնել մեծ ամանի մեջ, որպեսզի այն սառչի:
  4. Կլպած սոխը մանր կտրատել:
  5. Մանրացրեք սխտորի պճեղները դանակով:
  6. Տապակը դնել կրակին, լցնել մի քիչ բուսական յուղ և մեջը լցնել սոխն ու սխտորը: Խառնել և տապակել մինչև կիսաթափանցիկ:
  7. Աղացած միսն ավելացնել տապակի մեջ: Աղացած միսը խառնել սոխի և սխտորի հետ և տապակել միջին կրակի վրա, մինչև որ փափկի 5 րոպեի ընթացքում:
  8. Աղացած մսին աղ անել, սև և կարմիր աղացած պղպեղ ավելացնել, իսկ տապակման վերջում՝ անուշաբույր կանաչիների խառնուրդ: Խառնել և հանել կրակից:
  9. 5 ձու կոտրեք խորը ամանի մեջ: Ավելացնել աղ, սև պղպեղ, կարտոֆիլի համեմունքներ (ըստ ցանկության), խառնել պատառաքաղով: Ձվերը հարելու անհրաժեշտություն չկա: Բավական է խառնել մինչև հարթ վիճակը:
  10. Ձվի խառնուրդը լցնել մի փոքր սառած կարտոֆիլի մեջ:
  11. Քերել պանիրը մանր քերիչով:
  12. Թավայի մեջ լցնել մի փոքր բուսական յուղ և խոզանակով քսել այն տապակի ներքևի մասում: Կարտոֆիլի և ձվի խառնուրդի կեսը տարածել տապակի վրա:
  13. Վրան ցանել քերած պանրի կեսը:
  14. Այժմ լցնել աղացած միսը և տարածել հարթեցնելով: Վերևից ցանել մնացած քերած պանիրը:
  15. Ձվի-կարտոֆիլի մնացած խառնուրդը լցնել աղացած մսի վրա:
  16. Փակել կափարիչով և դնել միջին կրակի վրա: Տապակել ծածկված 5-7 րոպե:
  17. Կարկանդակը շրջելու համար վերցրեք մի հարթ լայն ափսե և վրան քսեք բուսական յուղ: Դրանով ծածկել տապակը, արագ շրջել կարկանդակը և չեփված կողմով դնում թավայի մեջ: Տապակել կափարիչի տակ միջին կրակի վրա ևս 7 րոպե:

Կարտոֆիլով կարկանդակ

Կարտոֆիլով կարկանդակը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Կարտոֆիլով և հավի մսով ջեռեփուկ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք