Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Համեղ և հագեցնող փքաբլիթները միայն քաղցր չեն լինում:
Ամբողջ աշխարհում դոնաթները հայտնի են որպես առատ յուղի մեջ խորը տապակած հացաբուլկեղենային արտադրանք: Դրանք պատրաստվում են ինչպես քաղցր, այնպես էլ աղի, և ներսում ավելացվում են տարբեր լցոնումներ: Ո՞վ կմտածեր, որ այդպիսի պարզ ուտեստը նույնիսկ ծագման մի քանի վարկած կունենա:
Այս դեպքում մենք որոշեցինք հեռանալ սովորական բլիթների տարբերակից և առաջարկում ենք հարմար բաղադրատոմս: Խոսքը կարտոֆիլի բլիթների մասին է: Կարտոֆիլն իր կառուցվածքի շնորհիվ հիանալի պահում է իր ձևը և իդեալական է խմորի համար: Ի դեպ, դրան կարող եք ավելացնել ոչ միայն քերած պանիր, այլև կտրատած սունկ կամ երշիկեղեն:
Առաջարկում ենք կարտոֆիլով փքաբլիթները մատուցել թարմ բանջարեղենով և թթվասերով: Կարող եք մատուցել նաև ձեր նախընտրած սոուսով:
Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Բաղադրությունը
- Կարտոֆիլ 8 հատ
- Կանաչ սոխ 1 փունջ
- Մաղադանոս 1 փունջ
- Պապրիկա 1 թեյի գդալ
- Սև պղպեղ (աղացած) 1 թեյի գդալ
- Աղ 1.5 թեյի գդալ
- Կոշտ պանիր 200 գ
- Ձու 1 հատ
- Մածուն 2 ճաշի գդալ
- Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
- Արևածաղկի ձեթ `համտեսել
Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Պատրաստման եղանակը
- Կարտոֆիլը խաշել: Այնուհետև տրորեք այն պատառաքաղով կամ ճզմիչով: Կանաչիները և սոխը մանրացնել, ավելացնել կարտոֆիլին, աղ, պղպեղ անել:
- Քերել պանիրը խոշոր քերիչով և լցնել այն կարտոֆիլի մեջ: Խառնել ամեն ինչ ձեռքով:
- Ստացված զանգվածից փոքր բլիթներ ձևավորել: Առանձին խառնել ձուն, մածունը և ալյուրը: խառնել հարիչով: Յուրաքանչյուր բլիթը թաթախել այս խառնուրդի մեջ և տապակել մեծ քանակությամբ տաքացած յուղով տապակի մեջ:
Կարտոֆիլով փքաբլիթները պատրաստ են, դրանք շատ հագեցնող են, այնպես որ մի ծանրաբեռնեք մսով կամ ձկնամթերքով:
Բարի ախորժակ: