Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Հիանալի, համեղ ու անուշաբույր ուտեստ
Տապակած կարտոֆիլով բլիթները շատ հեշտ են պատրաստվում, այնպես որ անհրաժեշտ է միայն տանը կարտոֆիլ ունենալ:
Դրանք անհետանում են հեռուստացույցի առջև ժամանակ անցկացնելիս, դուք չեք նկատի, թե ինչպես ամբողջը կդատարկվի ափսեից: Այս բլիթներն անխղճորեն համեղ են:
Содержание
Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Անհրաժեշտ բաղադիչները.
- Կարտոֆիլ 2 հատ
- 1 բաժակ ջուր
- Կաթ 200 մլ
- Ձու 1 հատ
- Արագ խմորիչ 10 գ
- Սև պղպեղ 1 գրամ
- Աղ 8 գ
- Կարմիր պղպեղ 1 թեյի գդալ
- Սամիթ կամ մաղադանոսի տերևները
- Ալյուր 200 գ
- Բուսական յուղ 300 մլ
Կարտոֆիլով փքաբլիթներ. Ինչպես պատրաստել
- Վերցնել կեղևազերծված կարտոֆիլ, կտրել կտորներով, լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել տաք ջուր, եռացնել մինչև փափկի: Հետո դրանից պետք է կարտոֆիլի պյուրե պատրաստել:
- Կարտոֆիլ վրա լցնել կաթը, կոտրել ձուն, ավելացնել խմորիչ, ըստ ճաշակի աղ, սև և կարմիր պղպեղ, մանր կտրատած կանաչիներ: Մանրակրկիտ խառնել ամեն ինչ:
- Հետո, լցնել ալյուրը, խմորը հունցել, ծածկել սննդի թաղանթով՝ մակերեսին հպած, թողեք 40 րոպե: Պատրաստի խմորը լցնել խոհարարական տոպրակի մեջ:
- Տապակը դնել վառարանի վրա, լցնել բուսական յուղը, թող լավ տաքանա, իսկ հետո մանր պոնչիկներ սեղմել անմիջապես յուղի մեջ: Տապակել մինչ ոսկե դարչնագույնը:
Տապակած Կարտոֆիլով փքաբլիթները պատրաստ են: Կարմրած, փխրուն, չքնաղ բույրով և աննկարագրելի համով: Բառերը չեն կարող արտահայտել այս հաճույքը, այն պետք է փորձել:
Բարի ախորժակ
Տեսանյութ
Փոքրիկ քաղցր փքաբլիթներ
Facebook Comments