Կարտոֆիլով և սնկով կոտլետներ. Ախորժելի ու բուրավետ ուտեստը կփոխարինի մսեղենին, նույնքան հագեցնող է ու համեղ

Կարտոֆիլով և սնկով կոտլետներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլով և սնկով կոտլետներ պատրաստելու համար շատ ժամանակ չի պահանջվում, հատկապես, եթե նախապես եփեք կարտոֆիլն ու գազարը։ Դա արեք առավոտյան, երբ գնում եք աշխատանքի, այդ դեպքում, երեկոյան կպահանջվի ընդամենը կես ժամ՝ սեղանին ոսկեգույն կոտլետներ մատուցելու համար։

Տապակելուց առաջ անհրաժեշտ է կոտլետները թաթախել չորահացային զանգվածի մեջ։ Խորհուրդ ենք տալիս այս փուլում դրանց համն ավելի հետաքրքիր դարձնել։ Չորահացի փշուրներին ավելացնել համեմունքներ՝ համեմի, մանանեխի սերմեր, չաման, կարմիր պղպեղ և լավ խառնել։ Այնուհետև կոտլետները թաթախել այս կծու խառնուրդի մեջ։

Կարտոֆիլով և սնկով կոտլետներ

Կարտոֆիլով և սնկով կոտլետներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_ Կարտոֆիլ 500 գ

_ Գազար 1 հատ

_ Շամպինիոններ 200 գ

_ Ձու 2 հատ

_ Ձվի դեղնուց 1 հատ

_ Սխտոր 2 պճեղ

_ Աղ 1 թեյի գդալ

_ Սև պղպեղ (աղացած)՝ ըստ ճաշակի

_ Պապրիկա 0,5 թեյի գդալ

_ Արևածաղկի ձեթ 20 գ

_ Չորահացի փշրանքներ 80 գ

Կարտոֆիլով և սնկով կոտլետներ Կարտոֆիլով և սնկով կոտլետներ

Կարտոֆիլով և սնկով կոտլետներ. Պատրաստման եղանակը

_ Սունկը եփել 10 րոպե, մանր կտրատել։

_ Կարտոֆիլն ու գազարը կեղևով եփել մինչև փափկի: Մաքրել կեղևը և քերել բանջարեղենը խոշոր քերիչով։

_ Մաքրել սխտորը, ճզմել։

_ Խորը ամանի մեջ խառնել կարտոֆիլը, գազարը, սունկը և սխտորը:

_ Ավելացնել 1 ձուն, դեղնուցը, պապրիկան, աղը և սև պղպեղը։ Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել:

_ 1 ձուն հարել ամանի մեջ։ Ստացված զանգվածից կոտլետներ կազմել։ Թաթախել հարած ձվի մեջ, ապա թաթախել չորահացի փշրանքների մեջ։

_ Տաքացրեք տապակը արևածաղկի ձեթով: Տապակել կոտլետները մինչև ոսկե դարչնագույնը երկու կողմից։

_ Մատուցեք տաք կոտլետները սխտորի սոուսով։

_ Դրա համար խառնել 2 ճաշի գդալ թթվասեր, 2,5 ճաշի գդալ մածուն, 4 ճաշի գդալ մայոնեզ։ Այս զանգվածին ավելացնել 2 մեծ պճեղ ճզմած սխտոր և կրկին լավ խառնել։

Կարտոֆիլով և սնկով կոտլետներ

Այժմ սեղանին կարելի է մատուցել կոտլետները սխտորով սոուսով։

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Տնական կոտլետներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք