Կարտոֆիլով և տավարի մսով ուտեստ և Արագ աղցան Կարմիր ոսպով

ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Այսօր պատրաստելու ենք տավարի մսով և կարտոֆիլով տաք ուտեստ, որը բոլորի սիրելին կդառնա ձեր տանը՝ փոքրից մեծ։ Օգտագործելու ենք շատ հետաքրքիր համեմունք, որը ինքներդ էլ կարող եք սարքել։

Տաք ուտեստի հետ նաև թեթև և արագ պարտաստվող աղցան ենք մատուցելու։

Կարտոֆիլով և տավարի մսով ուտեստ

Տավարի մսով ուտեստ. Բաղադրիչները

  • Կարտոֆիլ — 800 գր․
  • Տավարի միս — 500 գր․
  • Մայոնեզ կամ թթցասեր — 200 գր․
  • Համեմունք՝ աղ+համեմի սերմ+սխտորի փոշի+ կծու սև պղպեղ + խմելի սունելի (Сванская Соль)
  • Սուլուգունի պանիր — 300 գր․ (կամ այլ հալվող պանիր)

Պատրաստման եղանակը Տապակած կորտոֆիլի և տավարի մսի

  • Կարտոֆիլը հիմնական բաղադրիչն է, այն պետք է առատ լինի
  • Կեղևը մաքրելուց և լվանալուց հետո կտրատում ենք քառակուսի խորանարդիկներով
  • Տավարի միսը նախապես խաշել և կտրատել մոտավորապես կարտոֆիլի չափով և առայժմս կողքի դնել,
  • Թավայի մեջ առատ ձիթայուղ ենք լցնել և կտրատված կարտոֆիլները լցնել  ձիթայուղի վրա,
  • Գազօջախի կրակը պետք է հնարավորինս ուժեղ լինի, որպեսզի կարտոֆիլի վրա ոսկեգույն կեղև կապի
  • Նախնական մի քանի րոպե թավայի կափարիչը փակ ենք պահում, մինչև մի փոքր փափկի, որից հետո բաց պետք է տապակենք՝ պարբերաբար խառնելով
  • Մի փոքր աղ ենք ավելացնում, քանի որ հետո համեմունք ենք լցնելու, որի հիմնական բաղադրիչը աղն է (Сванская Соль),
  • Այժմ ավելացնում ենք տավարի միսը և շարունակում տապակել
  • Ժամանակն է ավելացնելու համեմի սերմի, սխտորի փոշու, կծու սև պղպեղի, խմելի սունելի, խոհարարական աղի և մի շարք այլ համեմունքերից բաղկացած համեմունքը (Сванская Соль), որը նախատեսված է տապակաների համար
  • Մայոնեզ եք լցնում, այն կարելի է փոխարինել նաև թթվասերով կամ սերուցքով
  • 1-2 րոպե տապակվելուց հետո ավելացնում ենք քերիչով անցկացրած սուլուգունի պանիրը, որը կարող եք փոխարինել ցանկացած հալվող պանիրով
  • Լցնելուց հետո խառնում ենք և անջատում կրակը, մի քանի րոպե թողնում կափարիչը փակ և մատուցում
  • Հրաշալի բույր ունի և տեսքը շատ ախորժելի է, միանգամից շատ պատրաստեք, քանի-որ շատ արագ է վերջանում։

Կարտոֆիլով և տավարի մսով ուտեստ

Կարմիր ոսպով աղցանի Բաղադրատոմս

  • Կարմիր ոսպ — 200 գր․
  • Պղպեղներ քաղցր՝ կարմիր, կանաչ, դեղին -200 գր․
  • Ձիթայուղ
  • Բալզամիկ քացախ

Արագ և համեղ աղցանի պատրասումը քայլ առ քայլ

  • Կարմիրը ոսպը հարկավոր է նախապես մաքրել, լվանալ և խաշել, եթե կարմիր ոսպ չունեք այն կարող եք փոխարինել սովորական ոսպով կամ գրեչկայով,
  • Պղպեղները հարկավոր է կտրատել մանր խորանադաձև և լցնել արդեն խաշված ոսպի վրա,
  • Լրացուցիչ աղ չեմ ցանում, քանի-որ ոսպը խաշել ենք աղով,
  • Ավելացնում ենք զեյթունի ձիթայուղ
  • Բալզամիկ քացախ, հաճելի թթվային համ հաղորդելու համար, եթե չունեք բալզամիկ, ապա կարող եք այն փոխարինել սովորական խնձորի քացախով
  • Շատ պարզ, համեղ և օգտակար աղցան է․ ընդամենը 2 հիմնական բաղադրիչից, բայց ամբողջությամբ լրացնում է ընթրիքի սեղանը։

Դե, ինչ բարի ախորժակ։

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք