Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով. Համեղ ուտեստ, որ շատ հարմար է նախաճաշի համար

Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով. Համեղ ուտեստ, որ շատ հարմար է նախաճաշի համար:

Կարտոֆիլով այս շվեյցարական ուտեստը սկզբում ​​սիրված էր գյուղացիների շրջանում, ովքեր այն ուտում էին նախաճաշի ժամանակ: Բայց հետագայում այն տարածում գտավ ողջ երկրում: Շվեյցարական ոճի կարտոֆիլը հիմնականում մատուցվում է որպես կողմնակի ճաշատեսակ, բայց կարող է դառնալ լիարժեք երկրորդ ուտեստ:

Շվեյցարական այս համեղ ուտեստը պատրաստվում է քերած կարտոֆիլից` համեմունքներով: Ամենից հաճախ օգտագործվում են հում կարտոֆիլ, բայց դրանք կարելի է նախապես խաշել: Այս բաղադրատոմսով ուտելիքը կարելի է պատրաստել բազմաթիվ տարբերակներով, օրինակ՝ դդմիկներով: Ինչ էլ որ ընտրեք, իրական շվեյցարական կարտոֆիլը պետք է լինի արտաքինից փխրուն, իսկ ներսից փափուկ:

Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով

Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով. Բաղադրությունը

  • Կարտոֆիլ 600 գ
  • Կիտրոնի հյութ 1 թեյի գդալ
  • Արևածաղկի ձեթ 60–80 մլ
  • Աղը համտեսել
  • Սև պղպեղը (աղացած) համտեսել

Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով

Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով. Խոհարարություն

  1. Լավ լվանալ կարտոֆիլը և կլպել դրանք: Կրկին լվանալ և լցնել սառը ջրի մեջ ավելացնելով մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ:
  2. Կարտոֆիլը քերել խոշոր քերիչով: Քամել, համեմել աղով և պղպեղով, խառնել: Կարտոֆիլը քամել, ձեռքի ափերով սեղմելով փոքրիկ կոտլետիկներ սարքել: Փորձեք հնարավորինս սեղմել դրանք, որպեսզի ավելի լավ ստացվի: Նույնը անել մնացած կարտոֆիլի հետ:
  3. Տաքացնել յուղը տապակի մեջ: Տարածեք մեկ կամ մի քանի կարտոֆիլի բլիթներ միմյանցից որոշակի հեռավորության վրա բահիկի միջոցով: Կարտոֆիլը թող մի քանի րոպե լավ տապակվի, հակառակ դեպքում բլիթները կարող են կորցնել իրենց ձևը: Շրջել մյուս կողմին և տապակել մինչև ոսկե դարչնագույն: Կարտոֆիլի պատրաստի կոտլետները դնել թղթի սրբիչների վրա, որ ավելորդ յուղը քամվի:
  4. Փորձեք մյուս տարբերակը` կարտոֆիլը լավ քամել, բլիթները պատրաստել, շարել ջեռոցի տապակի վրա և թխել մոտ 30 րոպե 200 աստիճանի ջերմաստիճանում:
  5. Մատուցել ուտեստը բանջարեղենի աղցանով: Ջեռոցում թխելու դեպքում ավելի թեթև ուտեստ է ստացվում: Փորձեք երկու տարբերակներից այն մեկը, որն ավելի հարմար եք գտնում:

Կարտոֆիլ շվեյցարական եղանակով

Կարտոֆիլը շվեյցարական եղանակով պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Իսկ դդմիկը նման կերպ նույնպես աննկարագրելի համեղ է ստացվում, այս երկու տարբերակով էլ փորձեք։

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք