Կիտրոնի ջեմի նման թթվաշ-քաղցր նրբությունը հաստատ երկար չի մնա սեղանին: Այն հաճելի հյուրասիրություն կլինի անգամ ամենաքմահաճ քաղցրասերի համար:
Կիտրոնի ջեմ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Կիտրոններ 1 կգ
_Շաքար 1,5 կգ
_Ջուր 400 մլ
Ջեմ. Պատրաստման եղանակը
_Կիտրոնները լավ լվանալ խոզանակով և հեռացնել կեղևը: Հիմա պտուղները 20 րոպե դնել եռացող ջրի մեջ:
_Լվանալ սառը ջրով և կտրել կտորների: Պետք է հեռացնել կորիզները:
_Շաքարով ջուրը եռացնել, լցնել կիտրոնի կտորները և երբ զանգվածը եռա, ջեմը վերցնել կրակից: Թող այն ամբողջովին սառչի:
_Երկրորդ անգամ եռացնել և լցնել մաքուր բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով:
Ջեմը պատրաստ է: Այն կարող եք մատուցել թե որպես առանձին աղանդեր, թե օգտագործել տարբեր ռուլետների ու պիրոգների պատրաստման համար:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Թափանցիկ ծիրանի կոնֆիտյուր