Կիտրոնով շոռակարկանդակներ. Քնքուշ համով նրբաբլիթ

Կիտրոնով շոռակարկանդակներ ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Կիտրոնով շոռակարկանդակներ. Քնքուշ համով նրբաբլիթ

Այս բլիթները պատրաստելու համար կան շատ բաղադրատոմսեր, և դրանք բոլորը լավ են յուրովի: Բայց ես նախընտրում եմ նրանք, որոնք առանց ալյուրի են պատրաստվում: Կաթնաշոռով նման խմորեղենն ավելի հարուստ համ ունի: Որպեսզի տնական կաթնաշոռով բլիթները լավ ստացվեն, ես մի փոքր սպիտակաձավար եմ ավելացնում: Իսկ կիտրոնի և կաթնաշոռի հաջող համադրությունն ինձ համար իսկական հայտնագործություն էր:

Թեթև ցիտրուսային նոտաները սրանք էլ ավելի ախորժելի են դարձնում: Մեկ այլ հնարք, որը ես օգտագործում եմ պատրաստելիս՝ քրքում ավելացնելը, որ ընդգծվի կիտրոնի գույնը գեղեցիկ թխվածքի համար: Երբեմն խմորի մեջ չամիչ ու ծիրանի չիր եմ լցնում: Կաթնաշոռը կարելի է լրացնել թթվասերով կամ վրան լցնել ջեմ: Զարմանալի համեղ է ստացվում:

Կիտրոնով շոռակարկանդակներ

Կիտրոնով շոռակարկանդակներ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Կաթնաշոռ 500 գ
  • Շաքարավազ 40 գ
  • Վանիլային շաքար 15 գ
  • Սպիտակաձավար 50 գ
  • Կիտրոնի քերուկ 1 ճաշի գդալ
  • Ձու 1 հատ
  • Աղ 1 պտղունց
  • Արևածաղկի ձեթ 80-100 մլ
  • Քրքում ՝ ըստ ճաշակի

Կիտրոնով շոռակարկանդակներ

Կիտրոնով շոռակարկանդակներ

Կիտրոնով շոռակարկանդակներ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթնաշոռը տրորեք գդալով կամ կարտոֆիլի ճզմիչով: Ավելացնել մնացած բաղադրիչները, խառնել և թողնել 4 ժամ:
  2. Ալյուր ցանել աշխատանքային մակերեսի վրա, խմորը դնել վրան և գլորել այն ​​երշիկի նման գլանաձև:
  3. Կտրել երշիկը 9 հավասար մասերի:
  4. Շոռակարկանդակը ձևավորելու համար օգտագործել դանակ:
  5. Տապակել տաք արևածաղկի ձեթով, միջին ջերմության վրա երկու կողմերից` մինչև ոսկե դարչնագույնը:
  6. Կիտրոնով և կաթնաշոռով բլիթները հիանալի պահպանում են իրենց ձևը:

Կիտրոնի շոռակարկանդակներ

Կիտրոնի շոռակարկանդակներ

Նրանք շատ նուրբ ու կաթնաշոռային են: Եթե ​​երեկոյան պատրաստեք խմորը, ապա առավոտյան կարող եք պատրաստել արագ և համեղ նախաճաշ: Երեխաները հատկապես ուրախ կլինեն: Քաղցր բլիթները շատ ավելի լավ են, քան ձանձրալի վարսակի շիլան:

Կիտրոնի շոռակարկանդակները պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սինեբոն բուլկիներ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք