Կիևյան կոտլետ. Ներկայացնում ենք պատրաստման դասական եղանակը

կոտլետ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Կիևյան կոտլետ. Ներկայացնում ենք պատրաստման դասական եղանակը: Այս բաղադրատոմսով այսօր մենք կպատրաստենք կոտլետներն այն կերպ, ինչպես Կիևում է ընդունված: Եկեք ծանոթանանք այդ համեղ կոտլետի պատրաստման նրբություններին, որոնք մենք կներկայացնենք քայլ առ քայլ:

կոտլետ

Կիևյան կոտլետ. Բաղադրությունը. (8 բաժնի համար)

  • 200 գրամ կարագ
  • 4 մեծ հավի կրծքամիս, որի ոսկորները հեռացվել են
  • 1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ
  • Սամիթ և մաղադանոս
  • Պղպեղը և աղը` ըստ ճաշակի

կոտլետ

Թաթախման համար

  • 5 ձու
  • 200 գ ալյուր
  • Սպիտակ հաց
  • Զտված յուղ 1 լիտր

Կիևյան կոտլետ. Ներկայացնում ենք պատրաստման դասական եղանակը
Կիևյան կոտլետ. Պատրաստման եղանակը

  1. Կարագը նախապես հանել սառնարանից, թող այն փափկի:
  2. Մանրացրեք կանաչիները, ավելացրեք կարագին:
  3. Ավելացնել մի թեյի գդալ կիտրոնի հյութ և մի պտղունց աղ, խառնել:
  4. Ստացված զանգվածը պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ դնել և տալ երշիկի ձև: Դրեք սառնարանում կես ժամ:
  5. Մինչ կարագը սառչում է, պատրաստեք կրծքամիսը: Բրոյլեր հավի մեկ կրծքամսից ստացվում է երկու բաժին:
  6. Սկզբից կտրեք փոքր կրծքամիսը մեծից: Այնուհետև մեծը կտրել կիսով չափ, նույն հաստությամբ:
  7. Այժմ կրծքամսերը ծեծել: Դրա համար պլաստիկ տոպրակ է պետք դնել փայտե տախտակի վրա, դրա վրա դնում ենք միսը, ծածկում երկրորդ պլաստիկ տոպրակով և սկսում ծեծել: Խոհանոցային մուրճիկի հարթ կողմով ենք հարվածում մսին, որպեսզի մանրաթելերը չփչանան: Մսի շերտը պետք է լինի նույնիսկ հաստությամբ` 3-4 մմ սահմանը: Մնացած ֆիլեները ծեծում ենք նույն կերպ:
  8. Կես ժամից հետո հանեք կարագը: Այն պետք է բաժանվի 8 հավասար մասի: Սա կոտլետների հյութալի և հիանալի լցոն է: Փոքր մսակտորի մեջ փաթաթել կարագը:
  9.  Այնուհետև աղը և պղպեղը լցրեք խոշոր մսակտորի վրա, դրա ներքևի մասում դրեք կարագով մսակտորը: Այն պետք է այն փաթաթել եզրերը հնարավորինս շրջելով, շատ ամուր: Պետք է խիտ օվալ ստանանք, որ լցոնը դուրս չթափվի:
  10. Պատրաստի կիսաֆաբրիկատները կես ժամով սառնարան ենք դնում:
  11. Ամանի մեջ կոտրեք ձվերը: Մի քիչ հարեք դրանք պատառաքաղով: Թաթախման համար վերցրեք նախորդ օրվա հացը և այն մանրացրեք բլենդերով:
  12. Այժմ կոտլետները հանել սառնարանից և կրկնակի թաթախում արեք: Նախևառաջ պետք է ալյուրի մեջ թաթախել, ապա ավելցուկը թափ տալ, դնել ձվերի մեջ, շրջել երկու պատառաքաղով, իսկ վերջում գլորել սպիտակ հացի փշրանքների մեջ: Դրանից հետո կրկին գցել ձվի մեջ և կրկին հացի փշրանքներով պատել: Հացի փշրանքների մեջ երեք անգամ թաթախել ու ամուր սեղմել:
  13. Կրակի վրա խորը թավա ենք դնում, լցնում կես լիտր զտված յուղ: Անհրաժեշտ է յուղ այնքան լցնել, որ կոտլետներն ամբողջությամբ ընկղմվեն: Յուղի պատրաստ լինելը ստուգելու համար մեջը գցեք ատամի փայտիկ, եթե այն թշշում է, ապա յուղը պատրաստ է:
  14. Ջեռոցը դնում ենք մինչև 180 աստիճան տաքանալու:
  15. Կոտլետները տապակել յուղի մեջ մեկ կամ երկու րոպե:
  16. Ներսում դրանք մի քիչ հում են, այնպես, որ դրեք ջեռոցում ևս 15 րոպե:

Այժմ կիևյան կոտլետները պատրաստ են, կարող եք մատուցել:

Քյուֆթա Պատրաստելու 2 Համեղ և Հետաքրքիր Տարբերակ

 

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք