Կիևյան կոտլետ. Ներկայացնում ենք պատրաստման դասական եղանակը փորձեք իդեալական համը

Կիևյան կոտլետ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Կիևյան կոտլետ. Այս բաղադրատոմսով այսօր մենք կպատրաստենք կոտլետներն այն կերպ, ինչպես Կիևում է ընդունված:

Եկեք ծանոթանանք այդ համեղ կոտլետի պատրաստման նրբություններին, որոնք մենք կներկայացնենք քայլ առ քայլ:

Կիևյան կոտլետ

Կիևյան կոտլետ. Բաղադրությունը. (8 բաժնի համար)

_ 200 գրամ կարագ

_ 4 մեծ հավի կրծքամիս, որի ոսկորները հեռացվել են

_ 1 թեյի գդալ կիտրոնի հյութ

_ Սամիթ և մաղադանոս

_ Պղպեղը և աղը` ըստ ճաշակի

Կիևյան կոտլետ

Թաթախման համար

_ 5 ձու

_ 200 գ ալյուր

_ Սպիտակ հաց

_ Զտված յուղ 1 լիտր

Կիևյան կոտլետ. Ներկայացնում ենք պատրաստման դասական եղանակը փորձեք իդեալական համը
Կիևյան կոտլետ. Պատրաստման եղանակը

_ Կարագը նախապես հանել սառնարանից, թող այն փափկի:

_ Մանրացրեք կանաչիները, ավելացրեք կարագին:

_ Ավելացնել մի թեյի գդալ կիտրոնի հյութ և մի պտղունց աղ, խառնել:

_ Ստացված զանգվածը պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ դնել և տալ երշիկի ձև: Դրեք սառնարանում կես ժամ:

_ Մինչ կարագը սառչում է, պատրաստեք կրծքամիսը: Բրոյլեր հավի մեկ կրծքամսից ստացվում է երկու բաժին:

_ Սկզբում կտրել փոքր կրծքամիսը մեծից: Այնուհետև մեծը կտրել կիսով չափ, նույն հաստությամբ:

_ Այժմ կրծքամիսը ծեծել: Դրա համար պլաստիկ տոպրակ է պետք դնել փայտե տախտակի վրա, դրա վրա դնում ենք միսը, ծածկում երկրորդ պլաստիկ տոպրակով և սկսում ծեծել: Խոհանոցային մուրճիկի հարթ կողմով ենք հարվածում մսին, որպեսզի մանրաթելերը չփչանան: Մսի շերտը պետք է լինի նույնիսկ հաստությամբ` 3-4 մմ սահմանը: Մնացած ֆիլեները ծեծում ենք նույն կերպ:

_ Կես ժամից հետո հանեք կարագը: Այն պետք է բաժանվի 8 հավասար մասի: Սա կոտլետների հյութալի և հիանալի լցոն է: Փոքր մսակտորի մեջ փաթաթել կարագը:

_ Այնուհետև աղը և պղպեղը լցրեք խոշոր մսակտորի վրա, դրա ներքևի մասում դրեք կարագով մսակտորը: Այն պետք է այն փաթաթել եզրերը հնարավորինս շրջելով, շատ ամուր: Պետք է խիտ օվալ ստանանք, որ լցոնը դուրս չթափվի:

_ Պատրաստի կիսաֆաբրիկատները կես ժամով սառնարան ենք դնում:

_ Ամանի մեջ կոտրեք ձվերը: Մի քիչ հարեք դրանք պատառաքաղով: Թաթախման համար վերցրեք նախորդ օրվա հացը և այն մանրացրեք բլենդերով:

_ Այժմ կոտլետները հանել սառնարանից և կրկնակի թաթախում արեք: Նախևառաջ պետք է ալյուրի մեջ թաթախել, ապա ավելցուկը թափ տալ, դնել ձվերի մեջ, շրջել երկու պատառաքաղով, իսկ վերջում գլորել սպիտակ հացի փշրանքների մեջ: Դրանից հետո կրկին գցել ձվի մեջ և կրկին հացի փշրանքներով պատել: Հացի փշրանքների մեջ երեք անգամ թաթախել ու ամուր սեղմել:

_ Կրակի վրա խորը թավա ենք դնում, լցնում կես լիտր զտված յուղ: Անհրաժեշտ է յուղ այնքան լցնել, որ կոտլետներն ամբողջությամբ ընկղմվեն: Յուղի պատրաստ լինելը ստուգելու համար մեջը գցեք ատամի փայտիկ, եթե այն թշշում է, ապա յուղը պատրաստ է:

_ Ջեռոցը դնում ենք մինչև 180 աստիճան տաքանալու:

_ Կոտլետները տապակել յուղի մեջ մեկ կամ երկու րոպե:

_ Ներսում դրանք մի քիչ հում են, այնպես, որ դրեք ջեռոցում ևս 15 րոպե:

Այժմ կարող եք մատուցել:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Քյուֆթա Պատրաստելու 2 Համեղ և Հետաքրքիր Տարբերակ

 

Խնդրում ենք Գնահատեք