Մենք սիրում ենք աղ դրած Կծու խոզաճարպ: Պարզապես անհնար է պատկերացնել մի ափսե բորշչն առանց սև հացի, մի կտոր խոզի ճարպի և սոխի կամ սխտորի: Բացի այդ, մենք կտրատում ենք սա տնային խնջույքների ժամանակ: Խոզաճարպը սեղանից անհետանում է ավելի արագ, քան ցանկացած թանկարժեք նրբերշիկ:
Խոզաճարպը պատրաստելը շատ պարզ հարց է։ Դուք պետք է ծախսեք ձեր ժամանակից 15 րոպե, իսկ հետո սպասեք ևս մի քանի օր։
Կատարյալ համի հասնելու համար կարող եք ընտրել ձեր նախընտրած համեմունքները:
Կծու խոզաճարպ. Բաղադրիչներ
_Խոզի ճարպ 2 կգ
_Ջուր 1 լ
_Աղ 150 գ
_Սև պղպեղ (ոլոռ) 1 թեյի գդալ
_Բուրավետ պղպեղ 0,5 թեյի գդալ
_Դափնու տերև 3 հատ
_Սխտոր 10 պճեղ
Կծու խոզաճարպ. Պատրաստման եղանակը
_Խոզաճարպը կտրատել միջին չափի կտորներով։
_Աղաջուրը բերել եռման աստիճանի։
_Ավելացնել դափնու տերև և երկու տեսակի պղպեղ, եռացնել ևս 3 րոպե։
_Ճարպի շերտը դնել տարայի մեջ, վրան շաղ տալ մանրացված սխտոր և համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի։
_Կրկնել շերտերը, մինչև խոզաճարպը սպառվի:
_Լցնել աղաջուրը խոզաճարպի վրա և զգուշորեն թափահարել տարան, որպեսզի բաղադրիչները հավասարաչափ բաշխվեն:
_Թող ճարպը սառչի սենյակային ջերմաստիճանում։ Այնուհետև ծանրոցով սեղմել ներքև, տարան կափարիչով փակել և 3 օրով դնել սառնարանը։
Նախքան սեղանին տնական խոզաճարպ մատուցելը, անպայման չորացրեք այն, թղթե սրբիչով հեռացնելով ավելորդ հեղուկը։
Կտրատեք մթերքը շերտերով և դնել ափսեի մեջ՝ սև հացով և կանաչ սոխի հետ: Ախորժելի նախուտեստը պատրաստ է։
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Խոզի միսը ջեռոցում