Կծու խոզաճարպ. Աղաջրի մեջ թրմած համեղ նախուտեստ

Կծու խոզաճարպ ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Մենք սիրում ենք աղ դրած Կծու խոզաճարպ: Պարզապես անհնար է պատկերացնել մի ափսե բորշչն առանց սև հացի, մի կտոր խոզի ճարպի և սոխի կամ սխտորի: Բացի այդ, մենք կտրատում ենք սա տնային խնջույքների ժամանակ: Խոզաճարպը սեղանից անհետանում է ավելի արագ, քան ցանկացած թանկարժեք նրբերշիկ:

Խոզաճարպը պատրաստելը շատ պարզ հարց է։ Դուք պետք է ծախսեք ձեր ժամանակից 15 րոպե, իսկ հետո սպասեք ևս մի քանի օր։

Կատարյալ համի հասնելու համար կարող եք ընտրել ձեր նախընտրած համեմունքները:

Կծու խոզաճարպ

Կծու խոզաճարպ. Բաղադրիչներ

_Խոզի ճարպ 2 կգ

_Ջուր 1 լ

_Աղ 150 գ

_Սև պղպեղ (ոլոռ) 1 թեյի գդալ

_Բուրավետ պղպեղ 0,5 թեյի գդալ

_Դափնու տերև 3 հատ

_Սխտոր 10 պճեղ

Կծու խոզաճարպ Կծու խոզաճարպ

Կծու խոզաճարպ. Պատրաստման եղանակը

_Խոզաճարպը կտրատել միջին չափի կտորներով։

_Աղաջուրը բերել եռման աստիճանի։

_Ավելացնել դափնու տերև և երկու տեսակի պղպեղ, եռացնել ևս 3 րոպե։

_Ճարպի շերտը դնել տարայի մեջ, վրան շաղ տալ մանրացված սխտոր և համեմունքներ՝ ըստ ճաշակի։

_Կրկնել շերտերը, մինչև խոզաճարպը սպառվի:

_Լցնել աղաջուրը խոզաճարպի վրա և զգուշորեն թափահարել տարան, որպեսզի բաղադրիչները հավասարաչափ բաշխվեն:

_Թող ճարպը սառչի սենյակային ջերմաստիճանում։ Այնուհետև ծանրոցով սեղմել ներքև, տարան կափարիչով փակել և 3 օրով դնել սառնարանը։

Կծու խոզաճարպ

Նախքան սեղանին տնական խոզաճարպ մատուցելը, անպայման չորացրեք այն, թղթե սրբիչով հեռացնելով ավելորդ հեղուկը։

Կտրատեք մթերքը շերտերով և դնել ափսեի մեջ՝ սև հացով և կանաչ սոխի հետ: Ախորժելի նախուտեստը պատրաստ է։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խոզի միսը ջեռոցում

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք