Կծու նախուտեստ. Ձմռան համար թթու դրած պղպեղ

Կծու նախուտեստ Պահածոներ

Կծու նախուտեստ. Ձմռան համար թթու դրած պղպեղ

Երկար ժամանակ է, որ այս բաղադրատոմսով ես պատրաստում եմ պղպեղը, որովհետև սիրահարվել եմ առաջին իսկ բանկայից: Նույնիսկ չեմ պատկերացնում, թե ինչպես էի ապրում առանց դրա)

Նախուտեստը մատուցում եմ ​​մսի և կարտոֆիլի հետ: Ես ու ամուսինս կծուի երկրպագու ենք, ուստի այս բաղադրատոմսը մեր նախընտրածն է:

Չեմ կասկածում, որ ձմռան համար թթու դրած կծու պղպեղը ձեզ դուր կգա:

Կծու նախուտեստ

Կծու նախուտեստ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • 1 կգ կծու պղպեղ (կարող եք վերցնել տարբեր գույների)
  • ջուր 1,5 լ
  • քացախ 9% 130 մլ
  • աղ 60 գրամ
  • սխտոր 12 պճեղ
  • չաման 1,5 թեյի գդալ

Կծու նախուտեստ

Կծու նախուտեստ. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Ստերիլիզացնել բանկաները:
  2. Կտրել պղպեղը շերտերով, կեղևազերծել և սխտորը մեջտեղից կիսել:
  3. Բանկաների տակ դրեք կտրած սխտոր, ապա պղպեղը սերտորեն դասավորեք բանկաների մեջ: Մի հեռացրեք սերմերը: Ավելի լավ է վերցնել տարբեր գույների պղպեղ, այդպես պահածոն շատ գեղեցիկ կլինի:
  4. Չամանը մանրացրեք հավանգի մեջ, որպեսզի այն դուրս տա բույրը:
  5. Ջուրը եռացրեք, ավելացրեք աղ, չաման և քացախ, կրկին եռացրեք և բանկաները լցրեք եռացող մարինադով:
  6. Ամուր փակել կափարիչները: Բանկաները փաթաթեք ծածկոցով և թող սառչի:

Ես չեմ ստերիլիզացնում այս պահածոն, բայց օրիգինալ բաղադրատոմսում ասվում է, որ 10-15 րոպեի ընթացքում ստերիլիզացնում են 750 մլ բանկան: Իսկ ես այս վիճակով էլ լավ եմ պահպանում իմ պահեստարանում:

Կծու նախուտեստ

Նման պղպեղը պատրաստ է արդեն 3 շաբաթ հետո, այն համեղ է և կծու:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Խառը թթու

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք