Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով. Դդումով համեղ ուտեստը կխենթացնի ձեզ իր համով 

Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով. Դդումով համեղ ուտեստը կխենթացնի ձեզ իր համով

Տավարի մսով նուրբ կոլոլակները դդումով և լոլիկի սոուսի մեջ, կիտրոնի և ուրցի նուրբ բույրով `ամբողջ ընտանիքի համար համեղ և սրտանց ընթրիքի կամ ճաշի հիանալի տարբերակ են:

Առաջարկում ենք պատրաստել և վայելել արդյունքը:

Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով

Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով. Անրաժեշտ բաղադրիչները

Կոլոլակ

  • աղացած տավարի միս 500 գ
  • կաթ 100 գր
  • հաց 50 գր
  • կիտրոնի կեսի կեղևի քերուկ
  • սխտոր 2-3 պճեղ
  • 1/2 թեյի գդալ չորացրած ուրց
  • աղ
  • սև պղպեղ

Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով

Սոուս

  • պահածոյացված լոլիկ 400 գր
  • դդում 150 գ
  • սոխ 150 գ
  • աղ

Պահածոյացված լոլիկի բացակայության դեպքում կարելի է օգտագործել թարմ լոլիկ:

Դդմի քաշը նշված է մաքրված կեղևով:

Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով

Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով. Պատրաստման եղանակը

  1. Աղացած միսը կարելի է գնել պատրաստի խանութում, բայց ավելի լավ է ինքներդ աղաք թարմ միսը մսաղացով:
  2. Կտրել կոշտ կեղևները հացից:
  3. Մանրացրեք սխտորը ճզմիչով կամ քերել մանր քերիչով:
  4. Կիտրոնի կեսը քերել մանր քերիչով՝ հեռացնելով միայն դեղին մասը առանց սպիտակին կպչելու:
  5. Աղացած միսը լցնել լայն ամանի մեջ և ավելացնել հացը (կաթ մեջ թաթախված և թույլ քամած), սխտորը և կիտրոնի համը: Աղ, պղպեղ անել, ավելացնել ուրց՝ մատներով տրորելով, որպեսզի բացահայտվի դրա բույրը:
  6. Աղացած միսը մանրակրկիտ հունցել, ձևավորել կոլոլակներ:
  7. Բուսական յուղն ուժեղ տաքացնել տապակի մեջ: Կոլոլակները տապակել միջին կրակի վրա բոլոր կողմերից մինչև ոսկե դարչնագույնը:
  8. Հետո դրանք տեղափոխել մեծ ամանի մեջ և ծածկել կափարիչով, որպեսզի չսառչեն:
  9. Մաքրել սոխը և մանր կտրել այն:
  10. Տապակի մեջ կրկին տաքացրեք մի քիչ յուղ և ավելացնել սոխը: Տապակել միջին կրակի վրա մոտ 5 րոպե, մինչև ոսկե դարչնագույն ստանա:
  11. Լոլիկն ավելացնել սոխի տապակի մեջ, հասցնել եռման, աղ և պղպեղ անել: Կոլոլակները դնել տոմատի սոուսի մեջ, ավելացնել 1 բաժակ եռացող ջուր: Կափարիչով ծածկված շոգեխաշել ցածր կրակի վրա, մոտ 15 րոպե:
  12. Ավելացնել դդմի խորանարդիկներ, եփել ևս 15 րոպե, կամ մինչև դդումը եփվի, այն պետք է փափկի, բայց չվերածվի շիլայի:

Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով

Կոլոլակները լոլիկի սոուսով պատրաստ են: Մակարոնեղենի հետ կոլոլակները բավականին ռեստորանային տեսք ունեն, և համը համապատասխան մակարդակի վրա է:

Կոլոլակներ լոլիկի սոուսով

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Կոլոլակներ բրնձով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք