Կոտլետներ Թռչնի կաթ. Սա հիանալի, նուրբ ու համեղ ուտեստ է, որը երբեք չեք մոռանա

Կոտլետներ Թռչնի կաթ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Կոտլետներ Թռչնի կաթ. Սա հիանալի, նուրբ ու համեղ ուտեստ է, որը երբեք չեք մոռանա

Կարելի է պատրաստել սովորական սեղան, բայց այն երբեք չի մոռացվի, եթե ճաշացանկում ներառեք այս ուտեստը:

Ծանոթ սառը նախուտեստներ, տապակած կարտոֆիլ, խորոված: Բայց հենց մատուցվում են Թռչնի կաթ կոտլետները, անմիջապես բոլորի տրամադրությունը փոխվում է:

Իհարկե, հետո բոլորը խնդրելու են բաղադրատոմսը, այնպես, որ լավ կլինի, եթե պահպանեք այն:

Ես հաճախ եմ այն պատրաստում, քանի որ ամուսինս հիացած է այս համով, և պարբերաբար արքայախնձորի պահածո է դնում սուպերմարկետի սայլակի մեջ, ակնարկելով, որ ժամանակն է կրկին պատրաստել Թռչնի կաթ:

Կոտլետներ Թռչնի կաթ

Կոտլետներ Թռչնի կաթ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Հավի կրծքամիս 1 կգ
  • Պահածոյացված արքայախնձոր 400 գ
  • Կոշտ պանիր 120 գ
  • Թթվասեր 2 ճաշի գդալ
  • Ձու 1 հատ
  • Ցորենի ալյուր 2 ճաշի գդալ
  • Արքայախնձորի հյութ 2 ճաշի գդալ
  • Աղ` ըստ ճաշակի
  • Սև պղպեղ (աղացած)` ըստ ճաշակի

Կոտլետներ Թռչնի կաթ

Կոտլետներ Թռչնի կաթ. Պատրաստման եղանակը

  1. Հավի կրծքամիսը կտրել բաժիններով, թեթև ծեծել մուրճով, աղ և պղպեղ անել: Դնել մսի կտորները ջեռոցի տապակի վրա և ցանել 1 ճաշի գդալ ալյուր:
  2. Արքայախնձորը կտրատել բարակ կտորներով և շարել դրանք հավի մսի վրա:
  3. Խառնել ձուն, մնացած ալյուրը, թթվասերը, արքայախնձորի հյութը և մի փոքր աղ, մինչև որ հարթ զանգված ստացվի:
  4. Մսի կտորները պատել այդ զանգվածով, վրան ցանել մանր քերած պանիր: 25 րոպե թխել կոտլետները 200 °C տաքացրած ջեռոցում:

Կոտլետներ Թռչնի կաթ

Թռչնի կաթի կոտլետի բաղադրատոմսը հիշեցնում է մեկ այլ սիրված ուտեստ ՝ ֆրանսիական միսը: Բայց իրականում այս կոտլետները շատ ավելի նուրբ և հյութալի են: Արքայախնձորը թթվաշություն է ավելացնում ուտեստին, և առանց բացառության բոլորին դուր է գալիս պանրային կեղևը:

Կոտլետներ Թռչնի կաթ. պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Համեղ ուտեստ մսով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք