Կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ. Շատ ավելի առողջարար են, քան տապակածները

Կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Պատրաստենք կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ, որոնք ոչնչով չեն զիջում մյուս եղանակով պատրաստվածներին:

Երբ տանը փոքր երեխա կա, նրա գալուստով պետք է ընդունեք, որ ամբողջ ընտանիքի համար սննդակարգը սկսում է փոխվել: Եթե ​​մայրը սկսում է հետևել առողջ սննդակարգին արդեն հղիության ընթացքում, ապա հայրը պետք է ընտելանա դրան հենց, որ երեխան սկսի նստի ընդհանուր սեղանի շուրջ: Այդպես, մեր տանը խոհարարական տոպրակի մեջ թխված կոտլետներ հայտնվեցին:

Նախկինում ամուսինս ճաշին ու ընթրիքին սիրում էր ուտել տապակած կոտլետներ: Նա սովոր էր դրան դպրոցից, երբ միանգամից 2 բաժին էր ուտում: Բայց հիմա ես պետք է հոգ տանեմ ոչ միայն երեխայի, այլև ամուսնու առողջության մասին:

Կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ

Կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Աղացած խոզի միս 600 գ

_սոխ 1 հատ

_գազար 1 հատ

_սխտոր 2 պճեղ

_հաց 100 գ

_կաթ 50 մլ

_աղ համտեսել

_պղպեղի խառնուրդ` ըստ ճաշակի

Կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ

Կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ. Պատրաստման եղանակը

_4 կտոր հացը նախապես թաթախել կաթի կամ տաք ջրի մեջ: Կտրել սոխը փոքր խորանարդիկներով, իսկ գազարը քերել մանր քերիչով:

_Սկսեք մսից: Իհարկե, լավագույնն է օգտագործել աղացած մսի խառնուրդ, ինչպիսիք են խոզի և տավարի միսը:

_Լցնել այն խորը ամանի մեջ: Մեջը լցնել նախապատրաստված բանջարեղենը:

_Հացը ճզմել և ավելացնել աղացած մսին: Համեմել աղով և պղպեղով: Աղացած միսը հունցել թաց ձեռքերով, կազմել կոտլետներ:

_Փռել խոհարարական տոպրակը ջեռոցի տապակի վրա:

_Ձևավորած կոտլետները հերթով դնել դրա մեջ: Կապել տոպրակի եզրը, տապակը 40-50 րոպեով դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

_Եթե ցանկանում եք ոսկե դարչնագույն կեղև ստանալ, պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ տոպրակի մեջ մեծ անցք բացեք:

_Պատրաստի կոտլետները թող սառչեն մի քանի րոպե և մատուցենք սեղանին:

Կոտլետներ խոհարարական տոպրակի մեջ

Այս եղանակով եփած կոտլետներն ավելի առողջ ու քնքուշ են, քան տապակածը:

Կոտլետները խոհարարական տոպրակի մեջ պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով կոտլետներ

 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք