Կորեական ճակնդեղ. Արևելյան խոհանոցի հիանալի բաղադրատոմսով կպատրաստեք անուշաբույր նախուտեստ

Կորեական ճակնդեղ ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Այս բաղադրատոմսով Կորեական ճակնդեղը ստացվում է աներևակայելի համեղ ու անուշաբույր խորտիկ:

Կծու քաղցր ու թթու համ, բացարձակապես բոլորը կսիրեն նման ճակնդեղը: Հաճելի կծու նախուտեստը դուր կգա ձեզ և ձեր հյուրերին առաջին իսկ փորձից:

Կորեական ճակնդեղ

Կորեական ճակնդեղ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

_Ճակնդեղ 1 կգ

_Շաքարավազ 3 ճաշի գդալ

_Աղ 1,5 թեյի գդալ

_Սխտոր 5-6 պճեղ

_Աղացած համեմի սերմ 2 թեյի գդալ

_Բուսական յուղ 150 գ

_Քացախ 9% 70 գ

_Աղացած կարմիր պղպեղ 1 թեյի գդալ

Կորեական ճակնդեղ

Կորեական ճակնդեղ. Պատրաստման եղանակը

_Սկսելու համար, վառարանի վրա դնել մի մեծ կաթսա, լցնել ջուր, թող եռա:

_Հետո ճակնդեղը քերել կորեական գազարի համար նախատեսված քերիչով:

_Քերած բազուկին ավելացնել մանրացած սխտոր, ապա ավելացնել աղ, շաքար և լցնել քացախը:

_Մանրակրկիտ խառնված զանգվածը տեղափոխել ավելի փոքր տրամագծով ամանի մեջ:

_Դնել փոքր ամանը մեծի մեջ, անընդհատ խառնել, թող կես ժամ տաքանա: Ճակնդեղը պետք է լինի տաք, բայց ոչ եռացրած:

_Եփելուց 5 րոպե առաջ բուսայուղ լցնել առանձին կաթսայի մեջ և թողնել, որ այն մանրակրկիտ տաքանա:

_Դրանից հետո վերցնել կրակից, ավելացնել կարմիր կծու պղպեղ, աղացած համեմի սերմ և այդ ամեն ինչի վրա լցնել տաք յուղը:

_Խառնել պետք է, որ մարինադն ամբողջությամբ ծածկի ճակնդեղը, սպասեք, որ այն ամբողջովին սառչի, փակեք կափարիչով և դրեք սառնարանում մեկ օր:

_Մեկ օր անց ճակնդեղը լիովին պատրաստ կլինի:

Կորեական ճակնդեղ

Կորեական ճակնդեղը պատրաստ է: Ստացվում է աներևակայելի համեղ, անուշաբույր, չափավոր կծու եւ շատ ախորժելի: Դուք պարզապես ավելի լավ խորտիկ չեք գտնի:

Կորեական ճակնդեղը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ

Տեսանյութ

Թարմ կաղամբով աղցան

Խնդրում ենք Գնահատեք