Կրեմ ապուր կարրիով. Նուրբ, համեղ և առողջարար ուտեստ

Կրեմ ապուր կարրիով ԱՊՈՒՐՆԵՐ

Կրեմ ապուր կարրիով Ճաշատեսակը դուր կգա նաև այն երեխաներին, ովքեր սովորաբար ծաղկակաղամբ և նեխուր չեն ուտում: Իսկ ապուրի կծվությունը հեշտությամբ կարգավորվում է, կախված նրանից, թե ում համար եք պատրաստում:

Դա ոչ միայն էժան ու հաճելի է, այլև շատ համեղ ու առողջարար:

Եթե ​​ցանկանում եք, անուշաբույր նեխուրի արմատը կարող է փոխարինվել կարտոֆիլով: Ամեն դեպքում, դա հագեցնող կլինի: Իսկ ծաղկակաղամբը կարելի է վերցնել ինչպես թարմ, այնպես էլ սառեցված: Այս թեթև և արագ բանջարեղենային ապուրը կգրավի նրանց, ովքեր սիրում են ասիական խոհանոց:

Կրեմ ապուր կարրիով

Կրեմ ապուր կարրիով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_Ծաղկակաղամբ 800 գ

_Նեխուրի արմատ 500 գ

_Սոխ 2 հատ

_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ

_Կարրի 2–2,5 թեյի գդալ

_Չաման 1 թեյի գդալ

_Հավի արգանակ 1,2 լ

_Չիլի պղպեղ 0,5 հատ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Սև պղպեղ (աղացած) ՝ ըստ ճաշակի

Կրեմ ապուր կարրիով

Կրեմ ապուր կարրիով. Պատրաստման եղանակը

_Տաքացրեք յուղը հաստ հատակով կաթսայի մեջ և տապակել դրա մեջ մանր կտրատած սոխը: Եփել, երբեմն խառնելով, մինչև փափկի, մոտ 5 րոպե:

_Նեխուրի արմատը միջին չափի խորանարդներով կտրել և լցնել կաթսայի մեջ: Այս ամենին ավելացնել կարրի և չաման:

_Եփել, երբեմն խառնելով ևս մի քանի րոպե:

_Ծաղկակաղամբը կտրել մեծ կտորներով (բաժանելով ծաղկաբույլերի): Լցնել այն կաթսայի մեջ, ավելացնել տաք արգանակ (կամ սովորական եռման ջուր):

_Եռացնել, ապա նվազեցնել կրակը և եփել այնքան ժամանակ, մինչև բանջարեղենը փափկի: Սա տևում է մոտավորապես 25-40 րոպե:

_Ապուրը խյուսել ձեռքի բլենդերով, ապա համեմել աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի: Ապուրը լցնել ամանների մեջ և չորացրած չիլին վրան փշրել: Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել կտավատի, դդմի կամ քնջութի սերմեր:

Կրեմ ապուր կարրիով

Այս անուշաբույր ապուրը ջերմ և հաճելի մթնոլորտ կապահովի ճաշի սեղանի շուրջ: Այնպես որ, անպայման այն եփեք:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Դդումով կրեմ ապուր

 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք