Կրեմ ապուր կարրիով Ճաշատեսակը դուր կգա նաև այն երեխաներին, ովքեր սովորաբար ծաղկակաղամբ և նեխուր չեն ուտում: Իսկ ապուրի կծվությունը հեշտությամբ կարգավորվում է, կախված նրանից, թե ում համար եք պատրաստում:
Դա ոչ միայն էժան ու հաճելի է, այլև շատ համեղ ու առողջարար:
Եթե ցանկանում եք, անուշաբույր նեխուրի արմատը կարող է փոխարինվել կարտոֆիլով: Ամեն դեպքում, դա հագեցնող կլինի: Իսկ ծաղկակաղամբը կարելի է վերցնել ինչպես թարմ, այնպես էլ սառեցված: Այս թեթև և արագ բանջարեղենային ապուրը կգրավի նրանց, ովքեր սիրում են ասիական խոհանոց:
Կրեմ ապուր կարրիով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
_Ծաղկակաղամբ 800 գ
_Նեխուրի արմատ 500 գ
_Սոխ 2 հատ
_Ձիթապտղի յուղ 2 ճաշի գդալ
_Կարրի 2–2,5 թեյի գդալ
_Չաման 1 թեյի գդալ
_Հավի արգանակ 1,2 լ
_Չիլի պղպեղ 0,5 հատ
_Աղ՝ ըստ ճաշակի
_Սև պղպեղ (աղացած) ՝ ըստ ճաշակի
Կրեմ ապուր կարրիով. Պատրաստման եղանակը
_Տաքացրեք յուղը հաստ հատակով կաթսայի մեջ և տապակել դրա մեջ մանր կտրատած սոխը: Եփել, երբեմն խառնելով, մինչև փափկի, մոտ 5 րոպե:
_Նեխուրի արմատը միջին չափի խորանարդներով կտրել և լցնել կաթսայի մեջ: Այս ամենին ավելացնել կարրի և չաման:
_Եփել, երբեմն խառնելով ևս մի քանի րոպե:
_Ծաղկակաղամբը կտրել մեծ կտորներով (բաժանելով ծաղկաբույլերի): Լցնել այն կաթսայի մեջ, ավելացնել տաք արգանակ (կամ սովորական եռման ջուր):
_Եռացնել, ապա նվազեցնել կրակը և եփել այնքան ժամանակ, մինչև բանջարեղենը փափկի: Սա տևում է մոտավորապես 25-40 րոպե:
_Ապուրը խյուսել ձեռքի բլենդերով, ապա համեմել աղով և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի: Ապուրը լցնել ամանների մեջ և չորացրած չիլին վրան փշրել: Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել կտավատի, դդմի կամ քնջութի սերմեր:
Այս անուշաբույր ապուրը ջերմ և հաճելի մթնոլորտ կապահովի ճաշի սեղանի շուրջ: Այնպես որ, անպայման այն եփեք:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Դդումով կրեմ ապուր