Համեղ և հագեցնող աղցան. Ընդամենը 4 բաղադրիչով նախուտեստը պատրաստվում է շատ պարզ և հեշտ

հագեցնող աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Այսօր խոսելու ենք պարզ ու հագեցնող աղցան պատրաստելու եղանակի մասին:

Աղցանները դարձել են աշխարհի ժողովուրդների մեծ մասի մշակույթի կարևոր մասը: Մասնավորապես, նկատելի է աղցանների ազդեցությունը հարավային երկրների խոհանոցի վրա։ Բանն այն է, որ տաք կլիմայական պայմաններում դժվար է երկար կանգնել կրակի կողքին և յուղոտ սնունդ ուտել։ Ուստի, այտեղ սովորաբար յուղոտ և մսային դելիկատեսները փոխարինում են բանջարեղենով և մրգերով:

Աղցանները սովորաբար մատուցվում են սառը վիճակում և չեն պարունակում բարձր կալորիականությամբ մթերքներ։ Սա կերակրատեսակն իդեալական է դարձնում մարմինն առողջ պահելու և զովացնելու համար:

Սակայն այժմ կան հագեցնող աղցաններ, որոնք բացի բանջարեղենից, նաև միս են պարունակում։ Մենք խոսելու ենք այսպիսի աղցաններից մեկի մասին։

հագեցնող աղցան

Համեղ և հագեցնող աղցան. Բաղադրությունը

_խաշած տավարի միս — 300 գ

_մայոնեզ — 3 ճաշի գդալ

_սոխ — 1 հատ

_աղ — մի պտղունց

_գազար — 1 հատ

_սխտոր — 4 պճեղ

_թթու վարունգ — 4 հատ

Շոգեխաշած տավարի միս

Վարունգի թթու

Համեղ և հագեցնող աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Սոխը կտրատել քառորդ օղակներով, գազարը մանրացնել քերիչի խոշոր ատամների վրա։

_Տապակել սոխը մինչև փափուկ և բաց ոսկե դարչնագույն:

_Սոխը տեղափոխում ենք առանձին տարայի մեջ, իսկ հետո գազարը տապակում ենք թավայի մեջ։

_Վարունգները կտրատել բարակ շերտերով, տավարի միսը մանրաթելերի բաժանել։

_Աղցանամանի մեջ միացնում ենք սոխը, գազարը, վարունգը և միսը։

_Մամլիչով ճզմել սխտորի պճեղները, ավելացնել աղցանին։

_Աղ անել նախուտեստին, համեմել մայոնեզով։

հագեցնող աղցան

Աղցան պատրաստելու համար մայոնեզի փոխարեն կարող եք օգտագործել թթվասեր կամ հունական մածուն։

Բացի այդ, աղցանին ըստ ցանկության և ճաշակի ավելացնում են սև աղացած պղպեղ։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Աղցան Գնչուհի հորթի մսով

Խնդրում ենք Գնահատեք