Յուրաքանչյուր երկիր համեղ աղցան պատրաստելու համար ունի իր հնարքներն ու առաջարկությունները։
Օրինակ՝ Ֆրանսիայում, Իսպանիայում և Իտալիայում ընդունված է աղցաններ պատրաստել՝ օգտագործելով բնական տնական պանիր։
Հյուսիսային երկրներում աղցաններն ավելի հեշտ են պատրաստվում։ Հիմնականում հագեցնող աղցանները պատրաստվում են մսի և ձկան առատությամբ։
Մենք ուզում ենք ձեզ ներկայացնել պարզ, բայց համեղ աղցանի բաղադրատոմս:
Համեղ աղցան. Բաղադրությունը
_կաղամբ — 250 գ
_աղացած սև պղպեղ — մի պտղունց
_պանիր — 100 գ
_աղ — ⅓ թեյի գդալ
_ձու — 4 հատ
_սամիթ — 15 գ
_պահածոյացված կանաչ ոլոռ — 150 գ
_թթվասեր 15% — 100 գ
Համեղ աղցան. Պատրաստման եղանակը
_Կաղամբը մանր կտրատել, պանիրը մանր քերիչով մանրացնել։
_Պինդ եփած ձվերը պետք է մաքրել կեղևից և նույնպես մանր կտրատել քերիչի խոշոր ատամների վրա։
_Սամիթը պետք է հնարավորինս մանր կտրատել։
_Սիսեռը քամել հեղուկից։
_Աղցանի ամանի մեջ կաղամբը միացնել պանրի, ոլոռի, ձվի և սամիթի հետ։
_Բաղադրիչներին աղ և սև պղպեղ ցանել։
Աղցանին ավելացնել թթվասեր և մանրակրկիտ խառնել։
Բացի այս բաղադրիչներից, աղցանին կարող եք ավելացնել նաև լոլիկ և թարմ վարունգ։ Պանրի և թթվասերի շնորհիվ ուտեստը դառնում է հագեցնող, մինչդեռ պարունակում է առատ բջջանյութ՝ շնորհիվ կաղամբի և ոլոռի։
Բարի ախորժակ: