Համեղ աղցան. Հեշտ և արագ պատրաստվող կաղամբով աղցանի այս բաղադրատոմսը քչերին է հայտնի

Համեղ աղցան ԱՂՑԱՆՆԵՐ

Յուրաքանչյուր երկիր համեղ աղցան պատրաստելու համար ունի իր հնարքներն ու առաջարկությունները։

Օրինակ՝ Ֆրանսիայում, Իսպանիայում և Իտալիայում ընդունված է աղցաններ պատրաստել՝ օգտագործելով բնական տնական պանիր։

Հյուսիսային երկրներում աղցաններն ավելի հեշտ են պատրաստվում։ Հիմնականում հագեցնող աղցանները պատրաստվում են մսի և ձկան առատությամբ։

Մենք ուզում ենք ձեզ ներկայացնել պարզ, բայց համեղ աղցանի բաղադրատոմս:

Համեղ աղցան

Համեղ աղցան. Բաղադրությունը

_կաղամբ — 250 գ

_աղացած սև պղպեղ — մի պտղունց

_պանիր — 100 գ

_աղ — ⅓ թեյի գդալ

_ձու — 4 հատ

_սամիթ — 15 գ

_պահածոյացված կանաչ ոլոռ — 150 գ

_թթվասեր 15% — 100 գ

Համեղ աղցան

Համեղ աղցան. Պատրաստման եղանակը

_Կաղամբը մանր կտրատել, պանիրը մանր քերիչով մանրացնել։

_Պինդ եփած ձվերը պետք է մաքրել կեղևից և նույնպես մանր կտրատել քերիչի խոշոր ատամների վրա։

_Սամիթը պետք է հնարավորինս մանր կտրատել։

_Սիսեռը քամել հեղուկից։

_Աղցանի ամանի մեջ կաղամբը միացնել պանրի, ոլոռի, ձվի և սամիթի հետ։

_Բաղադրիչներին աղ և սև պղպեղ ցանել։

Աղցանին ավելացնել թթվասեր և մանրակրկիտ խառնել։

Համեղ աղցան

Բացի այս բաղադրիչներից, աղցանին կարող եք ավելացնել նաև լոլիկ և թարմ վարունգ։ Պանրի և թթվասերի շնորհիվ ուտեստը դառնում է հագեցնող, մինչդեռ պարունակում է առատ բջջանյութ՝ շնորհիվ կաղամբի և ոլոռի։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Խնդրում ենք Գնահատեք