Առաջարկում են ատրաստել պարզ ու համեղ ընթրիք: Սովորաբար աշխատող կամ զբաղված տանտիրուհին միշտ չէ, որ հետաքրքրված է բարդ և ժամանակատար ուտեստներ պատրաստելով: Հատկապես, երբ ճաշ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է գնել մթերային բաժնի կեսը: Շատ ավելի հեշտ է օգտագործել այն, ինչ միշտ սառնարանում է։
Նման բաղադրատոմսերը միշտ չէ, որ առողջարար են, բայց շատ հագեցնող են ու համեղ։ Այս ուտեստի բազմակողմանիությունը նրանում է, որ այն կարելի է մատուցել ինչպես ճաշի, այնպես էլ ընթրիքի ժամանակ։
Համեղ ընթրիք. Բաղադրիչները
_ պիտա հաց — 3 հատ
_ չորացրած սխտոր — 1 թեյի գդալ
_ միս — 350 գ
_ բուսական յուղ — 5 ճաշի գդալ
_ սոխ — 100 գ
_ թթվասեր — 2 ճաշի գդալ
_ գազար — 150 գ
_ հավի ձու — 2 հատ
_ սմբուկ — 100 գ
_ խմելի սունելի — 0,5 թեյի գդալ
_ դդմիկ — 200 գ
_ աղ — ըստ ճաշակի
_ կարագ — 50 գ
Համեղ ընթրիք. Պատրաստման եղանակը
_ Սոխը մանր կտրատել։ Գազարները մաքրել և մանր քերիչով անցկացնել, խառնել բանջարեղենը:
_ Առանձին ամանի մեջ մանրացնել դդմիկը և սմբուկը։
_ Տապակի մեջ տաքացնել կարագը և 3 ճաշի գդալ բուսական յուղը։ Տապակել մանր կտրատած բանջարեղենի խառնուրդը, մինչև սոխը սպիտակի։
_ Երբ խառնուրդը հասնի տապակման ցանկալի աստիճանի, ավելացնել դդմիկը։ Բուսական խառնուրդը եփել 3 րոպե։ Հետո լցնել սմբուկը, տապակել 5 րոպե:
_ Միսը պետք է նախապես խաշել և բաժանել մանրաթելերի։ Ավելացնել բանջարեղենի փափուկ զանգվածի մեջ, միջուկը պատրաստել 7 րոպե։ Տապակելու վերջում ավելացնել աղ, կես գդալ չորացրած սխտոր և խմելի — սունելի։
_ Փռել լավաշը, միջուկի 1/3-րդ մասը տարածել վրան, փաթաթել ռուլետ։
_ Ռուլետը կտրատել բաժանված մասերի, մոտ 7-8 հատ։
_ Ջեռոցի կաղապարը յուղել մի քանի կաթիլ արևածաղկի ձեթով, դնել գլանափաթեթները:
_ Մաքուր ամանի մեջ խառնել ձվերը, թթվասերն ու բուսական յուղը, աղը, պղպեղը և ավելացրեք չորացրած սխտորը։
_ Ստացված զանգվածը լցնել ռուլետների վրա։
_ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում եփել ուտեստը 20 րոպե։
Արդյունքում ունենք բանջարեղենով և մսով համեղ և բուրավետ ռուլետներ։ Հիանալի փոխարինում սովորական ձանձրալի ընթրիքին:
Բարի ախորժակ:
Տեսանյութ
Լավաշով ռուլետներ