Համեղ թխվածք մուրաբայով. Վաղուց մոռացված բաղադրատոմս 

Համեղ թխվածք մուրաբայով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Համեղ թխվածք մուրաբայով. Նախաճաշին թեյի համար ամենապարզ, բայց շատ համեղ կարկանդակ:

Յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի պահարանում ունի մուրաբա, սոդա, ալյուր, և կարող է ցանկացած պահի պատրաստել այս կարկանդակը կամ օգտագործել այն որպես օրիգինալ աղանդերի հիմք՝ կրեմով կամ շոկոլադե գլազուրով ծածկելով:

Համեղ թխվածք մուրաբայով

Համեղ թխվածք մուրաբայով. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

_ ձու 3 հատ

_ բուսական յուղ 50 գ

_ սոդա 0,5 թեյի գդալ

_ ալյուր 200 գ

_ ընկույզ և չրեր՝ ըստ ճաշակի

Համեղ թխվածք մուրաբայով

Համեղ թխվածք մուրաբայով. Պատրաստման եղանակը

_ Մուրաբան խառնել սոդայի հետ և զանգվածը հարիչով հարել այնքան, մինչև թթվային միջավայրում սոդայի ռեակցիան դադարի։

_ Ավելացնել ձվերը, հարիչով լավ խառնել, մինչև հարթ լինի։

_ Լցնել բուսայուղը և խառնել զանգվածը։

_ Ալյուրը մաղել և մաս-մաս լցնել հեղուկ հիմքի մեջ և շաղախել թանձր ու միատարր խմոր։

_ Խմորի մեջ ավելացնել ցանկացած ընկույզ և չորացրած մրգերի կտորներ։ Եթե ​​դուք չեք սիրում այս հավելումները, կարող եք անել առանց դրանց:

_ Ձևամանը ծածկել յուղաթղթով, յուղել և խմորը լցնել մեջը։

_ Թխել 180 աստիճանով մոտ 30 րոպե, բայց առաջնորդվեք ձեր ջեռոցով ու փայտե չոփիկով ստուգեք պատրաստ լինելը։

_ Թխվածքը սառելուց հետո վրան շաքարի փոշի ցանեք։

Համեղ թխվածք մուրաբայով

Նման նուրբ խմորով բիսկվիթին կարող եք քսել նաև յուղալի թթվասերով և շաքարի փոշիով ամենապարզ կրեմ: Վրան ցանել շոկոլադի քերուկ և մատուցել այս ճոխ, հարուստ համով աղանդերը թեյի հետ:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Սալորով բիսկվիթ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք