Համեղ կարագ տնական թթվասերից. Միայն բնական մթերքներ մեր սիրելիների համար 

Համեղ կարագ տնական թթվասերից ՍԱՌԸ ՈՒՏԵՍՆԵՐ

Համեղ կարագ տնական թթվասերից. Միայն բնական մթերքներ մեր սիրելիների համար

Եթե ​​նույնիսկ չէիք կարող պատկերացնել, որ կարագը կարելի է պատրաստել տանը, և որ դա բավականին հեշտ գործ է, ապա այս հոդվածը ձեզ համար է: Մենք ձեզ կբացատրենք, թե ինչպես պատրաստել տնական կարագ, և այլևս երբեք այն խանութից չեք գնի:

Ի վերջո, այսպես մի քանի անգամ ավելի էժան է, ավելի բնական և ավելի համեղ: Մեզ դրա համար պետք է թթվասեր, ի դեպ, վերցրեք տնական թթվասեր, եթե պատրաստում եք խանութից գնված մթերքով, մենք չենք կարող երաշխավորել որակյալ կարագի արդյունքը:

Համեղ կարագ տնական թթվասերից

Համեղ կարագ տնական թթվասերից. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

  • Թթվասեր — 1,5 լիտր

Համեղ կարագ տնական թթվասերից

Համեղ կարագ տնական թթվասերից. Քայլ առ քայլ բաղադրատոմս

  1. Կաթսայի մեջ լցնել սենյակային ջերմաստիճանի թթվասերը և սկսել հարել հարիչով, մինչև թան (շիճուկ) առանձնանա: Դուք կտեսնեք, որ պինդ զանգվածը սկսում է անջատվել հեղուկից: Սա է մեզ պետք՝ ստանալ խիտ, հատիկավոր զանգված:
  2. Այժմ առաջացած հեղուկը (թան) պետք է քամել մառլյայի միջով: Թանը մի թափեք, դրանով կարելի է պատրաստել համեղ նրբաբլիթներ, ալադիներ, կարկանդակներ:
  3. Խիտ զանգվածը կրկին դնել կաթսայի մեջ, այնուհետև կաթսան դնել անմիջապես ծորակի տակ և բացել սառը ջուրը: Դուք, կարծես, պետք է լվանաք զանգվածը և միևնույն ժամանակ այն միավորեք մեկ մեծ գնդիկի նման:
  4. Լվանալ այս գնդիկը հոսող սառը ջրի տակ:
  5. Դրանից հետո կարագի մեծ կտորը բաժանել 2 մասի, քանի որ դա ավելի հարմար կլինի:
  6. Դրանից հետո յուրաքանչյուր մասը նորից թրջել սառը ջրով և նետել այն մետաղական (կարելի է նաև կերամիկական) ամանի մեջ, ասես մտրակելով, ձևավորել: Սա դուրս կբերի կարագի ավելցուկային հեղուկը: Այս գործողությունը պետք է արվի մի քանի րոպե:
    Դրանից հետո կարագը դնել սառնարանում մի քանի ժամ:

Համեղ կարագ տնական թթվասերից

Լավ տնական թթվասերից ստացվում է 750-800 գրամ տնական կարագ:

Տեսանյութ

Համեղ խորիզ

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք