Համեղ կարկանդակ մարմելադով. Շատ պարզ և բազում կտորներից հավաքված կարկանդակը ձեզ շատ դուր կգա

Համեղ կարկանդակ մարմելադով ՔԱՂՑՐԱՎԵՆԻՔ

Համեղ կարկանդակ մարմելադով. Շատ պարզ և բազում կտորներից հավաքված կարկանդակը ձեզ շատ դուր կգա:

Այս կարկանդակը հիանալի հյուրասիրություն է հարազատ ընտանիքի կամ մեծ ընկերախմբի համար, քանի որ նման կարկանդակը կտրելու կարիք չունի, այն պարզապես կազմված է առանձին մասերից: Շատ հարմարավետ ուտեստ, որը կարելի է պատրաստել ցանկացած խմորից և ցանկացած լցոնումով:

Այսօր մենք պատրաստելու ենք պարզ և գեղեցիկ քաղցր տորթ-կարկանդակ մրգային լցոնմամբ, որը բոլորին անպայման դուր կգա:

Համեղ կարկանդակ մարմելադով
Համեղ կարկանդակ մարմելադով. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

խմորի համար.

  • 600 գ ալյուր
  • 460 գ կարագ
  • 2 ձվի դեղնուց
  • 3 ճաշի գդալ շաքար
  • 2 թեյի գդալ աղ
  • 12 ճաշի գդալ սառը ջուր

Դեղձի մարմելադի համար.

  • 300 գ թարմ դեղձ
  • 50 գ շաքար
  • 30 մլ ջուր

Հապալասի մարմելադի համար.

  • 300 գ հապալաս
  • 50 գ շաքար
  • 30 մլ ջուր

Համեղ կարկանդակ մարմելադով

Համեղ կարկանդակ մարմելադով

Համեղ կարկանդակ մարմելադով. Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորը պատրաստելու համար խառնել ալյուրը, կարագը, դեղնուցը և շաքարը: Խմորին ավելացնել աղ և սառը ջուր: Խմորը հունցել ձեռքով, մինչև ստացվի համասեռ, առաձգական զանգված: Խմորը փաթաթել կպչուն թաղանթի մեջ և դնել սառնարանում մոտ 1 ժամ:
  2. Լցոնի համար այս դեպքում առաջարկվում է դեղձ և հապալաս, բայց կարելի է ցանկացած հատապտուղ կամ միրգ վերցնել ձեր ճաշակով: Կարող եք օգտագործել տնական ջեմ կամ մարմելադ, ինչպես նաև խանութից գնված ջեմ:
  3. Մեր կարկանդակի համար տնական հապալասի լցոն պատրաստելու համար հատապտուղները լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ և ջուր: Խառնել խառնուրդը ցածր ջերմության վրա, մինչև հատապտուղները ամբողջությամբ եփվեն: Մի մոռացեք պարբերաբար խառնել, որպեսզի մարմելադը չթափվի: Կարող եք ձեռքի բլենդերով մանրացնել խյուսը: Այնուհետև, նույն ձևով պետք է պատրաստել դեղձի մարմելադ պտղամիսը մանր կտորներով կտրելով: Լավ կլինի նախօրոք պատրաստել մարմելադը կարկանդակի համար:
    Հուշում. Պարզելու համար, թե արդյոք մարմելադը պատրաստ է օգտագործման համար, մի փոքր կաթիլ լցրեք ափսեի վրա և տեսեք, թե ինչպես է այն տարածվում: Եթե ​​դեռ շատ ջրիկ է, թողեք ցածր ջերմության վրա եփվի ևս մի քանի րոպե:
  4. Գրտնակել խմորը և կտրեք այն նույնաչափ շրջանակներով, օգտագործելով խմորեղենի կտրման ձև կամ բաժակ:
  5. Խմորի յուրաքանչյուր շրջանակը սեղմել երկու կողմից, մեջտեղում ստեղծելով խմորից գրպան, որը մենք պետք է լցնել մարմելադով:
  6. Բացվող ձևամանի տակ փռել յուղաթուղթ, այնուհետև զգուշորեն շարել մարմելադով լցված խմորի գրպանները դրա մեջ: Դրանք միմյանց մոտ շարել, որպեսզի չընկնեն: Իսկ ավելի գեղեցիկ էֆեկտի համար ձևամանի մեջ շարել` մեկ շրջան հապալասով, երկրորդը` դեղձով և այլն:
  7. Ձևամանը 40 րոպեով դնել 180 °C ջերմաստիճանի տակ:

Համեղ կարկանդակ մարմելադով

Համեղ կարկանդակը մարմելադով պատրաստ է: Այս գեղեցիկ տորթը հիանալի հյուրասիրություն կլինի երեկույթի կամ ընտանեկան տոնի համար, քանի որ այն պարզապես կարող եք վերցնել փոքր կտորներով:

Բարի ախորժակ:

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք