Համեղ հավի միս. Եթե ճիշտ մարինացնեք միսը կարող եք հիանալի հյութեղ ուտեստ ստանալ

Համեղ հավի միս ԱՐՏԱՍԱՀՄԱՆՅԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Ոչ բոլորը գիտեն, թե ինչպես կարելի է ճիշտ պատրաստել Համեղ հավի միս: Հավանաբար դա է պատճառը, որ հավի միսը չոր է և այն դժվար է ուտել:

Խորհրդային Միությունում մարդիկ հաճախ փոխառում էին տարբեր ժողովուրդների խոհարարական փորձը։ Ուստի ԽՍՀՄ ժամանակների գրքերում կարելի է գտնել վրացական, հայկական, թաթարական և այլ խոհանոցների բաղադրատոմսեր։

Հատկապես տպավորիչ է, թե ինչպես են հարավային երկրների ժողովուրդները արհեստավարժորեն մարինացնում միսը։

Վերհիշենք հավի մսի մարինացման հին եղանակներից մեկը։

Համեղ հավի միս

Համեղ հավի միս. Բաղադրությունը

_հավի ֆիլե — 1,5 կգ

_տոմատի մածուկ — 1 ճաշի գդալ

_մածուն — 150 մլ

_սոյայի սոուս — 50 մլ

_աղ — 1,5 թեյի գդալ

_մեղր — 1 թեյի գդալ

_սխտոր — 3 պճեղ

Համեղ հավի միս Համեղ հավի միս

Համեղ հավի միս. Պատրաստման եղանակը

_Հավի կրծքամիսը մանր կտրատել և աղ ցանել։ Այս բաղադրատոմսի համար կարող եք վերցնել մի ամբողջ հավ և բաժանել առանձին մասերի՝ մարինացնելու համար։

_Միսը խառնել աղով, լցնել մածունը և ամուր փակել կափարիչով և սկսել թափահարել։ Անհրաժեշտ է, որ մածունն ու հավի միսը լավ խառնվեն։

_Մարինացրեք հավի միսը 40 րոպե: Այնուհետև բուսայուղը տաքացրեք տապակի մեջ, երկու կողմից տապակեք հավը 4 րոպե։ Կարևոր է թավայի ամբողջ հատակը լցնել մսով։

_Սխտորը մանր կտրատել, ուղարկել հավով թավայի մեջ։

_Ամբողջ միսը շոգեխաշել կափարիչի տակ 1,5 րոպե։ Այնուհետև հավի ֆիլեի վրա լցնել սոյայի սոուսը, տոմատի մածուկը և մեղրը։

_Խառնել հավի միսը, ծածկել կափարիչով և եփել ցածր ջերմության վրա մոտ 10 րոպե:

_Կրկին խառնել հավը տապակի մեջ, թողնել եփվի կափարիչի տակ 5 րոպե։

Համեղ հավի միս

Նման մարինացված հավը տապակելիս ստացվում է ոսկե կեղևով հյութալի միս։

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Հավի մսով ռուլետ

Խնդրում ենք Գնահատեք