Ներկայացնում ենք կաղամբով համեղ պարզ աղցանի բաղադրատոմսերից մեկը։
Չինաստանում և Ճապոնիայում կաղամբը տարածված է, այս բանջարեղենն ուտում են տապակած, շոգեպաշած, թխած և նույնիսկ քաղցրավենիքի հետ միասին: Թերևս կաղամբի սերը ասիացիների հավերժական երիտասարդության աղբյուրն է։
Այս բանջարեղենը պարունակում է բազմաթիվ օգտակար բաղադրիչներ, որոնք մաշկը դարձնում են տոնուսային և հարթ։ Նաև կաղամբը կարող է օրգանիզմից հեռացնել թունավոր նյութերը։ Դրանով է բացատրվում կաղամբի սիրահարների մաշկի վրա պզուկների ու մանր ցաների բացակայությունը։
Սակայն ասիացիների մտածելակերպը տարբերվում է մերից. Ցուրտ կլիմայական պայմաններում միայն կաղամբ ուտելը բավարար չէ։ Այն չի հագեցնում և բարձր կալորիականություն չունի։ Այդ պատճառով ավելացնում ենք ավելի հագեցնող բաղադրիչներ:
Համեղ պարզ աղցան. Բաղադրությունը
_կաղամբ — 1/5 հատ
_պահածոյացված թյունոս — 200 գ
_գազար — 1 հատ
_մաղադանոս — մի փունջ
_սոխ — 1 հատ
Սոուսի բաղադրիչները
_մածուն (յոգուրտ) — 150 գ
_ձիթապտղի յուղ — 30 մլ
_մանանեխ — 1 թեյի գդալ
_աղ — 1 թեյի գդալ
_կիտրոնի հյութ — 1 ճաշի գդալ
Համեղ պարզ աղցան. Պատրաստման եղանակները
_Կաղամբը պետք է մանր կտրատել, իսկ գազարը՝ քերել խոշոր քերիչով։
_Սոխը կտրատել կես օղակներով, մեկ տարայի մեջ խառնում ենք կաղամբի ու գազարի հետ։
_Մանր կտրատել մաղադանոսը, թյունոսը թեթևակի տրորել:
_Մանրացված բանջարեղենին ավելացնել մաղադանոս և թյունոս։
_Սոուսի համար հարկավոր է մածունը խառնել մանանեխի, կիտրոնի հյութի, ձիթապտղի յուղի և աղի հետ, մինչև հարթ լինի։
_Ստացված սոուսը լցնել աղցանի վրա և մանրակրկիտ խառնել։
Այս բաղադրատոմսում թյունոսը կարող եք փոխարինել այլ տեսակի ձկան պահածոյով, օրինակ՝ վարդագույն սաղմոնով: Ստացվում է հագեցնող և առողջարար աղցան ամեն օրվա համար։
Բարի ախորժակ: