Համեղ ջեռեփուկ. Կարտոֆիլով և աղացած մսով յուրահատուկ բաղադրատոմս

Համեղ ջեռեփուկ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Համեղ ջեռեփուկ. Կարտոֆիլով և աղացած մսով յուրահատուկ բաղադրատոմս
Այժմ մենք կներկայացնենք մսի հետ կարտոֆիլի համադրման մի յուրահատուկ, անսովոր բաղադրատոմս: Այս ջեռեփուկը հետաքրքիր անուն ունի՝ Խարիա: Այդպես է կոչվել ի պատիվ իր հեղնակի՝ տրակտորիստ Խարիտոն Պոլիկարպովի:

Ուտեստը սովորաբար մատուցվում է մոլոկանի կամ սովորական թթուներով: Մի բան հաստատ է, որ այն ստացվում է չափազանց համեղ ու գոհացուցիչ: Խորհուրդ եմ տալիս փորձել:

Համեղ ջեռեփուկ

Համեղ ջեռեփուկ. Անհրաժեշտ բաղադրիչներ

  • Հում կարտոֆիլ — 1,5 կգ
  • Կարագ — 60-100 գ
  • Աղացած սև պղպեղ` ըստ ճաշակի
  • Աղ — մոտ 1 թեյի գդալ
  • Թարմ կաղամբ — 150 գ
  • Սոխ — 1 հատ

Համեղ ջեռեփուկ

Համեղ ջեռեփուկ

Համեղ ջեռեփուկ

Համեղ ջեռեփուկ. Պատրաստման եղանակը

  1. Մաքրել կարտոֆիլը կեղևից: Մոտ 400 գրամը կտրել շատ բարակ ձողիկներով: Սկզբից յուրաքանչյուր կարտոֆիլը կտրեք բարակ կտորներով, ապա բաժանեք բարակ շերտերի:
  2. Մանրացնել մի մեծ գլուխ սոխ հնարավորինս փոքր կտորներով:
  3. Կաղամբը մանր կտրատել, բարակ շերտերով: Այս բաղադրատոմսում կարող եք թարմ կաղամբը փոխարինել թթու կաղամբով, կամ օգտագործել սունկ:
  4. Մի ամանի մեջ խառնել մանր կտրատված կարտոֆիլը, սոխը, կաղամբը, աղացած միսը: Աղ, պղպեղ անել ըստ ճաշակի: Լավ խառնել:
  5. Մնացած կարտոֆիլը քերել խոշոր քերիչով: Եթե ​​բանջարեղենը շատ հյութալի է, ապա ավելի լավ է այն փոքր-ինչ քամել ձեռքերով:
  6. Ջեռոցի տապակը բուսական յուղով յուղել: Քերած կարտոֆիլի կեսից մի փոքր ավելին դնել մեջը:
  7. Դրանով ձևավորել հաստ շերտ և կողմեր: Վրան թեթևակի աղ անել և տարածեցինք մսի միջուկը: Վերևի մասը հարթեցնել ու թեթևակի սեղմել:
  8. Մսի շերտի վրա դնել կարագի բարակ կտորներ, մոտ 40-50 գրամ:
  9. Միսը ծածկել մնացած կարտոֆիլով: Կրկին հարթեցնել, հավասարեցնել և վրան դնել նույն քանակությամբ կարագ:
  10. Ջեռոցը տաքացնել 200 աստիճան: Ջեռեփուկը դնել այնտեղ մոտ 1 ժամ 20 րոպե:

Համեղ ջեռեփուկ

Պատրաստման իրական ժամանակը կախված է կարտոֆիլի տեսակից, հաշվի առեք:

 

Համեղ ջեռեփուկը պատրաստ է:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ ընթրիք մի քանի րոպեում 

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք