Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար. Առաջարկում ենք պատրաստել այս պահածոն

Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար Պահածոներ

Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար. Առաջարկում ենք պատրաստել այս պահածոն: Բաղադրատոմսը պարզ է և հեշտ, հարկ չկա ստերիլիզացնել, ինչն իհարկե կուրախացնի յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհու: Բանջարեղենը ստացվում է շատ համեղ և հյութեղ:

Համեմունքների նվազագույն քանակ օգտագործելով դուք կստանաք գերազանց սմբուկներ, ձմռանը դրանք ուղղակի կանհետանան սեղանից, քանի որ շատ համեղ են:

Մատուցելիս սմբուկները կտրատեք միջին կտորներով, կարող եք ավելացնել նաև թարմ կանաչիներ և մի փոքր բուսական յուղ. Դա հիանալի խորտիկ կլինի ձեր և ձեր հյուրերի համար:

Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար

Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները

2 լիտր բանկայի համար.

  • Սմբուկ 1 կգ
  • Ջուր 1 լիտր
  • Աղ 1 ճաշի գդալ
  • Դափնու տերև 1 հատ
  • Սև պղպեղ 3-4 հատ
  • Քացախ 9%-ոց 5 ճաշի գդալ
  • Սխտոր  2-3 պճեղ

Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար

Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար. Պատրաստման եղանակը

  1. Սմբուկները լվանալ, պոչերը կտրել և պատառաքաղով կամ դանակով մի քանի տեղից ծակել: Բաղադրատոմսի համար օգտագործեք փոքր կամ միջին չափի պտուղներ:
  2. Խոշոր կաթսայում եռացնել 3 լիտր ջուր և ավելացրեք 100 գ աղ: Սմբուկները դնել մեջը և եփեք 7-8 րոպե միջին կրակի վրա: Բանջարեղենի պատրաստ լինելը կարելի է հեշտությամբ ստուգել դանակով կամ պատառաքաղով ծակծկելով: Պատրաստի սմբուկը զգուշորեն հանեք և շարեք ափսեի կամ տախտակի վրա:
  3. Մանրէազերծել բանկաները: Լվանալ 2 լիտրանոց բանկան սոդայով, մի քանի անգամ ողողել մաքուր ջրով: Ապա բանկաները մշակել գոլորշիով: Դրա համար կա հատուկ օղակ, որը տեղադրվում է եռացող ջրով կաթսայի վրա: Բանկան 4-5 րոպե պահել գոլորշու վրա:
  4. Պատրաստի բանկայի մեջ դնել պղպեղի հատիկները և դափնու տերևներ:
  5. Սխտորը մաքրել կեղևից և կտրել շերտերով, նույնպես լցնել բանկայի ներքևի մասում:
  6. Պատրաստված սմբուկները շարել բանկաների մեջ, շատ մի սեղմեք, որպեսզի չճմրթվեն, թող բանջարեղենն ազատ մնա: Շատ հարմար է օգտագործել 2 լիտր բանկա` դրա մեջ տեղավորվում է մոտ 5-6 խաշած սմբուկ:
  7. Եփել մարինադը՝ եռացնել ջուրը, ավելացնել աղը, խառնել: Վերջում լցնել քացախը և անմիջապես անջատել կրակը: Մարինադը պատրաստ է:
  8. Տաք մարինադը լցնել սմբուկով բանկաների մեջ՝ լցնելով մինչև վերջ: Փակել պահածոյի բանկաները մետաղյա կափարիչներով:
  9. Բանկաները գլխիվայր շրջել և վերմակով փաթաթել, թող դրանք ամբողջովին սառչեն այդ վիճակում:

Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար

Պատրաստի պահածոները պահել մութ և զով տեղում՝ նկուղում կամ մառանում: Լավ է պահպանվում ամբողջ ձմռանը:

Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար պատրաստ են:

Բարի ախորժակ:

Յուրահատուկ Սմբուկով ուտեստ․ Սմբուկը վայելելու նոր տարբերակ / Баклажаны в духовке / Smbukov utest

Խնդրում ենք Գնահատեք