Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար. Առաջարկում ենք պատրաստել այս պահածոն: Բաղադրատոմսը պարզ է և հեշտ, հարկ չկա ստերիլիզացնել, ինչն իհարկե կուրախացնի յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհու: Բանջարեղենը ստացվում է շատ համեղ և հյութեղ:
Համեմունքների նվազագույն քանակ օգտագործելով դուք կստանաք գերազանց սմբուկներ, ձմռանը դրանք ուղղակի կանհետանան սեղանից, քանի որ շատ համեղ են:
Մատուցելիս սմբուկները կտրատեք միջին կտորներով, կարող եք ավելացնել նաև թարմ կանաչիներ և մի փոքր բուսական յուղ. Դա հիանալի խորտիկ կլինի ձեր և ձեր հյուրերի համար:
Содержание
Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
2 լիտր բանկայի համար.
- Սմբուկ 1 կգ
- Ջուր 1 լիտր
- Աղ 1 ճաշի գդալ
- Դափնու տերև 1 հատ
- Սև պղպեղ 3-4 հատ
- Քացախ 9%-ոց 5 ճաշի գդալ
- Սխտոր 2-3 պճեղ
Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար. Պատրաստման եղանակը
- Սմբուկները լվանալ, պոչերը կտրել և պատառաքաղով կամ դանակով մի քանի տեղից ծակել: Բաղադրատոմսի համար օգտագործեք փոքր կամ միջին չափի պտուղներ:
- Խոշոր կաթսայում եռացնել 3 լիտր ջուր և ավելացրեք 100 գ աղ: Սմբուկները դնել մեջը և եփեք 7-8 րոպե միջին կրակի վրա: Բանջարեղենի պատրաստ լինելը կարելի է հեշտությամբ ստուգել դանակով կամ պատառաքաղով ծակծկելով: Պատրաստի սմբուկը զգուշորեն հանեք և շարեք ափսեի կամ տախտակի վրա:
- Մանրէազերծել բանկաները: Լվանալ 2 լիտրանոց բանկան սոդայով, մի քանի անգամ ողողել մաքուր ջրով: Ապա բանկաները մշակել գոլորշիով: Դրա համար կա հատուկ օղակ, որը տեղադրվում է եռացող ջրով կաթսայի վրա: Բանկան 4-5 րոպե պահել գոլորշու վրա:
- Պատրաստի բանկայի մեջ դնել պղպեղի հատիկները և դափնու տերևներ:
- Սխտորը մաքրել կեղևից և կտրել շերտերով, նույնպես լցնել բանկայի ներքևի մասում:
- Պատրաստված սմբուկները շարել բանկաների մեջ, շատ մի սեղմեք, որպեսզի չճմրթվեն, թող բանջարեղենն ազատ մնա: Շատ հարմար է օգտագործել 2 լիտր բանկա` դրա մեջ տեղավորվում է մոտ 5-6 խաշած սմբուկ:
- Եփել մարինադը՝ եռացնել ջուրը, ավելացնել աղը, խառնել: Վերջում լցնել քացախը և անմիջապես անջատել կրակը: Մարինադը պատրաստ է:
- Տաք մարինադը լցնել սմբուկով բանկաների մեջ՝ լցնելով մինչև վերջ: Փակել պահածոյի բանկաները մետաղյա կափարիչներով:
- Բանկաները գլխիվայր շրջել և վերմակով փաթաթել, թող դրանք ամբողջովին սառչեն այդ վիճակում:
Պատրաստի պահածոները պահել մութ և զով տեղում՝ նկուղում կամ մառանում: Լավ է պահպանվում ամբողջ ձմռանը:
Համեղ սմբուկներ ձմեռվա համար պատրաստ են:
Բարի ախորժակ: