Համեղ վարենիկներ հում կարտոֆիլով. Բաղադրատոմս 90-ականներից

Համեղ վարենիկներ ՏԱՔ ՈՒՏԵՍՏՆԵՐ

Ո՞րն է Համեղ վարենիկներ հում կարտոֆիլով պատրաստելու առանձնահատկությունը:

Նախ, դրանք ունեն շատ հետաքրքիր համ և հաճելի հյուսվածք։ Երկրորդ՝ շատ լավ են պահում իրենց ձևը։ Այո, եփելու համար մի փոքր ավելի երկար կպահանջվի, քան կարտոֆիլով պյուրեով պատրաստվող սովորական վարենիկները:

Այնուամենայնիվ, դուք անպայման ժամանակ կխնայեք խյուսի միջուկը պատրաստելու և դրա սառելուն սպասելու վրա։ Այսպիսով, անպայման արժե փորձել:

Համեղ վարենիկներ
Համեղ վարենիկներ. Բաղադրիչներ

_Ջուր 2 բաժակ

_Ձու 2 հատ

_Կաթ 3 ճաշի գդալ

_Արևածաղկի ձեթ 3 ճաշի գդալ

_Աղ՝ ըստ ճաշակի

_Ցորենի ալյուր 500 գ

_Կարտոֆիլ 400 գ

_Սոխ 1 հատ

Համեղ վարենիկներ

Համեղ վարենիկներ
Համեղ վարենիկներ. Պատրաստման եղանակը

_Սառը ջուրը խառնել ձվի և կաթի հետ, հարել. մինչև հարթ լինի։

_Ավելացնել բուսական յուղ, աղ: Լցնել այնքան ալյուր, որքան խմորը վերցնի: Բաղադրիչների մեջ նշված քանակությունները մոտավոր են։

_Հունցել փափուկ, ճկուն խմոր: Ծածկել այն սրբիչով և թող հանգստանա 15 րոպե։

_Կլպել կարտոֆիլը և կտրատել փոքր խորանարդիկներով։ Խառնել սոխը՝ նույնպես մանր կտրատած։ Եթե ​​ձեզ դուր է գալիս ավելի նուրբ հյուսվածք, քերեք խոշոր քերիչով։

_Աղ և պղպեղ անել ըստ ճաշակի, խառնել։

_Կարտոֆիլի միջուկով վարենիկներ ձևավորեք։ Լցնել եռացող աղ արած ջրի մեջ:

_Պելմենիները եփել 5-7 րոպե՝ զգուշորեն խառնելով, որպեսզի իրար չկպչեն։

Պատրաստի ուտեստը մատուցել թթվասերի, սոխեռածի կամ հալած կարագի հետ։ Վրան ցանել ձեր սիրած կանաչիները:

Համեղ վարենիկներ

Եթե ​​շատ է ստացվել, մնացորդը կարելի է պահել սառցարանում:

Խմորը ունիվերսալ է։ Կարող եք օգտագործել թե քաղցր վարենիկների, այնպես էլ պելմենիների համար:

Բարի ախորժակ:

Տեսանյութ

Համեղ պելմենի հեշտ տարբերակով

Facebook Comments
Խնդրում ենք Գնահատեք